Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / 31 konfirmandus a Németiben

31 konfirmandus a Németiben

Tíz lány és huszonegy fiú tett bizonyságot hitéről és a Krisztus tudományában való jártasságáról Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközségben.

A 10 órakor kezdődő konfirmációs istentiszteleten Sipos Miklós lelkipásztor a Királyok első könyve 10. részének 9. verse alapján hirdetett Igét: “Legyen az Úr a te Istened áldott, aki kedvelt téged …” Hit az, amikor nekem van élő Istenem, amikor tapasztalatom az, hogy velem az Isten. Nem az kérdés, hogy velünk van-e az Isten, a kérdés az, hogy mi az Istennel vagyunk-e? Ami életünknek Istennel nemcsak múltja és jelene van, hanem boldog jövendője. – biztatott az igehirdető, majd személyesen a konfirmandusoknak elmondta: „Adja az Isten, hogy minél többször tudjatok rácsodálkozni, Istennek titeket oltalmazó, megtartó, védelmező szeretetére. A töredékét próbáltam átadni annak, amit nektek tudnotok kell, amit nektek tudnotok kell ahhoz, hogy boldogok legyetek. Az Úr Isten ad egy lehetőséget, tudakozódhadtok és kereshetitek az igazságot. Nyissátok, olvassátok a Szentírást! Isten megtalált benneteket, csak engedjétek, hogy vezessen életetek minden egyes napján.”

Az igehirdetést követően 31 konfirmandus bátran válaszolt a lelkipásztor által feltett kérdésekre. Ezt követően kettesével áldást kaptak, majd aláírásukkal pecsételték meg a bizonyságot. A képeket a Németi Református Egyházközség honlapjáról vettük át.

Szóljon hozzá