Kezdőlap / Napi Ige / 2011. szeptember 14.

2011. szeptember 14.

János 19 „Mert azért lettek ezek, hogy beteljesedjék az írás: Az Ő csontja meg ne törettessék.(36)”

I. Jézusnak nem azért kellett szenvednie, mert elveszítette erejét és nem tudott megmenekülni vádlói és bántalmazói hatalma alól, hanem mert Isten akarta így. Jézus tudta földi pályafutásának minden pillanata gondosan meg volt tervezve, és Ő e terv, az Atya akarata szerint élte egész földi életét, hogy beteljesedjék az Írás.

A mai Ige megtanít arra, hogy az életben semmi sem történik véletlenül. Idézhetjük hitvallásunk a H.-i Káté bizonyságtételét is: „fa és fű, termékeny és terméketlen esztendők, eső és aszály, az étel és ital, a jó egészség és betegség, a gazdagság és szegénység, szóval minden, nem véletlenségből, hanem az Ő atyai tanácsából és akaratából jő”

Mindannyiunk életét gondosan megtervezte Isten, feladatokat, küldetést bízott ránk, és azt várja, hogy alázatosan elfogadjuk és cselekedjük az Ő akaratát. Isten akarata azonban nem csak szép és kényelmes dolgokat jelent számodra, hanem sokszor szenvedést és megpróbáltatást. De akik Istent szeretik, azoknak minden javukra van. Jézus, aki a legszebb imádságba belefoglalta, legyen meg a te akaratod, példát mutat, a világ legnagyobb szenvedései között sem tagadja meg Isten akaratát.

II. Az Ő csontja meg ne törettessék, akárcsak a páska báránynak, melyet az egyiptomi kivonulás éjszakáján fogyasztottak el és vérével bekenték az ajtófélfát. A páska bárány elkészítésének legfontosabb szabálya volt, hogy nem volt szabad megtörni egy csontját sem. Íme az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét, tesz bizonyságot Jézusról keresztelő János. Krisztusban van szabadulásod, Ő veszi el a világ bűnét, Ő halt meg és szenvedett a te bűneidért is.

Máthé Róbert,

Patóháza

 

Szóljon hozzá