Kezdőlap / Napi Ige / 2011. október 8.

2011. október 8.

Napi igeszakasz: Gal. 6, 11-18

„Látjátok, mekkora betűkkel írok néktek a saját kezemmel! A kik testre szépek szeretnének lenni, azok kényszerítenek titeket a körülmetélkedésre; csak azért, hogy a Krisztus keresztjéért ne üldöztessenek.” (11-12. versek)

Pál apostolnak, finoman fogalmazva, nehezére esett az írás. Most mégis tollat ragad, és vállalja ormótlan betűinek árulkodását hiányosságáról, hogy a levél végén saját kezével írjon le a galaták számára néhány fontos gondolatot.

Óva inti őket, vigyázzanak, nehogy kifejlődjön bennük a hajlam, a félelemből való elhajlásra az Igazságtól. Figyelmezteti a rá bízottakat, hogy a misszió álcája alatt cselekvő, de saját dicsősségüket kereső emberek mögé ne sorakozzanak fel, hanem egyedül Krisztus zászlaja alatt folytassák a küzdelmet a Sátán szembetörni kész serege ellen. Ezekben a harcokban nem maradhatunk „testre szépek”, hanem az „Úr Jézus bélyegeit” fogjuk magunkon hordozni.

Az üldöztetés és szenvedés jegyei különböztethetnek meg minket a világ fiaitól. Akarunk-e egyáltalán különbözni, vállaljuk-e, hogy az Igéért testi vagy lelki sebeket viseljünk magunkon? Meg kell tennünk, hogy kimondjuk: akarom, vállalom.

Csak így válhatunk Krisztus mellet, Krisztusban új teremtéssé, „és a kik e szabály szerint élnek, békesség és irgalmasság azokon”. Ámen.

Simon Attila

Tamásváralja

 

Szóljon hozzá