Kezdőlap / Napi Ige / 2011. október 9.

2011. október 9.

„Hálát adunk azért a reménységért is, amely készen van számotokra a mennyekben, amelyről már előbb hallottatok az igazság beszédéből, az evangéliumból.” Kol. 1,5

Olvasandó: Kol. 1, 1-8

Hálát adok értetek, örülök miattatok, büszke vagyok rátok – hangzik Pál apostol szava a kolossébeli gyülekezettel kapcsolatban. Szerte a világon híre van a Kolosséban élő keresztyének hittének, szeretetének és reménységének. Milyen ritka dolog ez manapság. Nemcsak gyülekezeti szinten, de a család, a személyes élet szintjén is egyre ritkábban hangzik el a dicséret: büszke vagyok rád, sokak előtt jó példával jársz elő. Hogyan lehet ide eljutni?

Az Ige erre is megadja a választ: az igazság beszéde, azaz Isten szava által, mely igaz, hogy „csak” hallásból van, mégis hatalmas erejével képes átformálni egy embert, egy közösséget, egy gyülekezetet, egy népet. Miről szól az „igazság beszéde”? Arról, hogy kicsoda az ember és kicsoda az Isten, mit tett az ember és mit tett az Isten. Attól igazság beszéde az Ige, hogy kertelés nélkül elmondja azt, hogy mindannyian, Istentől való távollétünk miatt, annyira bűnösök vagyunk, hogy örök halált és kárhozatot érdemelünk. Van, aki csak eddig figyel az „igazság beszédére” és megharagszik rá, kikérvén magának, hogy őrá ilyet mondjanak. Pedig ez a beszéd folytatódik és azt is elmondja, hogy Isten meg akar menteni, azáltal, hogy elküldte egyszülött Fiát, Jézus Krisztust, hogy halála és feltámadása által újból közel kerüljünk az Őhozzá, és visszanyerjük elveszített üdvösségünket. Ez a tudat kiegyensúlyozottá teszi azt, aki hisz benne és szolgálatra buzdítja.

Ma becsületes és világos választ kell adnod az Ige kérdésére: Te hiszel-e az igazság beszédében, téged megváltoztatott-e már?! Nem az a tragédia, hogy eddig nem hittél benne, hanem az, hogy elhiteted magaddal és a világgal, hogy hiszel benne, vagy éppen nem érdekel.

Kívánom testvérem, hogy higgy ebben a beszédben, mert Isten ereje és hatalma van abban. Ámen.

Nagy Róbert, Apa

 

Szóljon hozzá