Kezdőlap / Napi Ige / 2011. október 25.

2011. október 25.

Hálát adok, Uram!

Olvasandó: 1Thessz 3, 9-13

„Mert milyen hálával is fizethetünk az Istennek ti érettetek, mindazért az örömért, amellyel örvendezünk miattatok a mi Istenünk előtt?!”(1Thessz 3,9)

 

Édesanyámhoz későn érkezett a mentő. Világra jöttem egy vidéki házban. A mentőorvos azt mondta, akár meg is halhattam volna. Gyermekkoromban annyi injekciót kaptam, hogy a falunkban lévő asszisztens csak azt mondta: a harmadik lavórral következik. Tizenkét éves voltam, amikor fejest ugrottam a falu határában lévő folyóba úgy, hogy kezemet nem tettem előre. Fejem egy kőnek ütközött… életben maradtam. Ifjúként gyakran játszottuk azt, hogy villanyvezetékcsőből éles papírrakétákat lőttünk ki. Egy alkalommal a szemem fehérjébe találtak… Folytathatnám. Hála Istennek, hogy vigyázott rám, és Pállal együtt csodálkozva kérdezem: milyen hálával is fizethetném meg mindezt Istennek?

A tegnapi nap folyamán a régi kórházban egy „halálraítélt” beteg szemeiből sugárzott a hála a Szentírás Igéjének hallatán. Olyan világban élünk, melyben úgy érezzük, joggal hagyja el ajkunkat a panasz szava, semhogy a háláé és köszöneté. Engedjétek meg, hogy a mai napon hálát adjak:

–          A gyermekért, ki amikor átölel, elfelejtteti gondjaidat

–          A hitvestársért, aki szeret

–          A szülőért, aki gondoskodik

–          A barátért, aki segít

–          A gyülekezetért, aki tanácsol

–          A legnagyobb ajándékért: Krisztusért és a benne gyökerező örök életért

–          S hála érted Istennek, ki e sorokat olvasod.

Uram, én mindenért hálát adok!”

Ámen!

Király Lajos,

Batiz


 

Szóljon hozzá