Kezdőlap / Református hírek / 2011. május 14.

2011. május 14.

A nagybánya-óvárosi gyülekezet diakóniai csoportjának szolgálatairól, a keresztyén politizálás kihívásairól, valamint egyebek mellett az érszőllősi gyülekezet vegyeskarának évfordulójáról is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legújabb számában.
Az érszőllősi Immanuel vegyeskar 15 évvel ezelőtti alakulására és szolgálataira emlékezik Sántha Levente. A szerző emellett az évfordulón tartott hálaadó istentiszteletről is beszámol, a lap címoldalán közölt írásában.
A vezércikket ezúttal Berke Sándor, tenkei lelkipásztor jegyzi. Írásának címe: A kegyelem megragadása.
A helyi református templom műemlék jellegű értékeinek megőrzése céljából szerveztek jótékonysági estet Szilágysomlyón – derül ki Szőnyi Levente írásából. Van-e esélye a keresztyén politizálásnak? E kérdést igyekeztek megválaszolni a a tenkei művelődési kör legutóbbi rendezvényének meghívottjai. A Református élet rovat másik cikkében az erdőhegy-kisjenői gyülekezet presbitereinek Kolozsváron tett kirándulásáról számol be Csanádi János.
A lap diakóniai rovatában a nagybánya-óvárosi gyülekezet diakóniai csoportjának alakulását, céljait és tevékenységét ismerteti Lakatos Nella.
A Szatmári és a Zilahi Egyházmegye presbiteri konferenciájáról olvashatunk a Presbiter oldalon, mely öt éve van jelen a lap hatodik oldalán.
A Mozaik-oldal színes kínálatában szerepel a Nepáli nagylójegyzetek című sorozat, Makay Botond anekdotája, valamint Boros J. Attila hitvédelmi sorozatának, az álomfejtésről szóló része.
A lap Kitekintő rovatában a londoni magyar reformátusok ünnepségéről számol be Salánki István, a gyülekezet lelkésze.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

Szóljon hozzá