Kezdőlap / Napi Ige / 2011. május 13.

2011. május 13.

“Uram kegyelmezz nékem, gyógyítsd meg lelkemet, mert vétkeztem ellened!”
Zsolt. 41,5.

“Ép testben, ép lélek”, vallották az ókorban a rómaik. Szerintem rosszul gondolták… , mert mi van, ha a lélek beteg az ép testben? Hány ember él körülöttem, s körülötted aki nem testben beteg, de a lelke sem ép. Babonák világában él, tévképzetei megkötik, szabadulni nem képes. Fogja a bűnnek vasmarka, mert istentelen s Isten nélkül “él”.

Ismertem, ismerek olyat is kinek a teste “megfáradt” de lobogott, élt benne a Lélek, s hiszem él ma is pedig teste porrá lett. A mérce tehát maradjon az Úr Igéje, s ne latin közmondások.
A zsoltáros ellenségektől s hamis barátoktól körülvéve, így kiált fel: “Uram kegyelmezz nékem, gyógyítsd meg lelkemet, mert vétkeztem ellened!” Mikor ököllel sújtanál oda, mikor fogaid közül kipéseled a szitkokat, mikor beleüvöltöd a vak világba fájdalmadat jusson eszedbe vétkezel Isten ellen! Még ha igazságos is vagy, még ha nem haladod is meg a “szemet szemért, fogat fogért” elvet, és jogod van, akkor is jusson eszedbe, vétkezel Isten ellen! Mert az ellenség is, a hazug “barát” is Isten gyermeke. Hordozza képét, még ha megkopott is a bűnök között. Bocsáss meg.

Gyógyítson meg minket az Úr Krisztus, akinek megkínzott, meggyötört volt bár a teste Nagypénteken, de aki nem átkozódott, nem esküdöt bosszút, hanem ajkán imával halt meg. Azokért imádkozott, akik keresztre szegezték. Ellenségeiért imádkozott!

Hiszem érted és értem imádkozott, és imádkozik ma is. beteg lelkeddel
az áldott orvost ma is felkeresheted… Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá