Kezdőlap / Napi Ige / 2011. április 3.

2011. április 3.

„Az én pajzsom az Isten, aki megszabadítja a tiszta szívűeket.” Zsolt. 7,11

Olvasandó: Zsolt. 7. fejezet

Nap, mint nap találkozunk olyan emberekkel, akik felzaklatva mesélik a velük történteket, s közben szüntelenül hangoztatják: ez igazságtalanság. Sokan panaszkodnak a környezetük részéről érkező ellenséges vádakra, holott ők olyan jó szívűek és jó szándékúak, hogy még a légynek sem tudnának ártani. A minket ártatlanul ért vádak tövisének fájdalmát mindannyian ismerjük. Az Ige kérdése, hogy hogyan gyógyítjuk az effajta sebeket?!

Először is tudnunk kell, hogy minket semmi nem érhet Isten tudtán kívül. Még az ártatlan vádak is az Ő tudtával érintenek bennünket, hisz ezek által az Úr megméri hitünk erejét, állóképességét, hitelét. Arra kíváncsi, hogy tudunk-e gyakorlatban is imádkozni ellenségeinkért, áldást mondani azokra, akik minket átkoznak. Ma el kell gondolkodnunk, hogy nem buktunk-e el ebben a próbában. Látjuk-e az ilyen kellemetlen helyzetekben Isten nevelő szándékát?!

Ne embereknek akarj bizonyítani, hanem Istennek. Pajzsod ne a bosszúállásod, vagy a haragod legyen, hanem az Isten. Példaként ne a világot válaszd a szemet-szemért, fogat-fogért elvével, hanem Jézus Krisztust, az „ártatlanság Bárányát”, aki még a kereszten is imádkozott azokért, akik odajuttatták, az őt szidalmazókért, ÉRTEM és ÉRTED. Ámen

Nagy Róbert, Apa

Szóljon hozzá