Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Vizitáció Dobrácsapátiban

Vizitáció Dobrácsapátiban

Dobrácsapátiba látogatott hétfőn délután a Szatmári Református Egyházmegye Vizitációs Bizottsága. Erdei Árva István beszolgáló lelkész és a helyi presbitérium fogadta a vendégeket.

Az egyházlátogatók örömmel látták azt, hogy a kicsiny gyülekezet élni akarásának rengeteg látható jele van. A vadonatúj gyülekezeti házban tartották meg a presbitergyűlést, majd a felújított templomban az istentiszteletet, ahol Nagy Erika missziói előadó, egykor apáti lelkész hirdette az Igét:

„Izráel fiai mindnyájan a maguk hadijelvényei alatt, háza népeik zászlai alatt táborozzanak; a bizonyság sátra körül táborozzanak, annak oldalai mentén… És Izráel fiai mind pontosan aszerint cselekedtek, amint az ÚR parancsolta Mózesnek; úgy táboroztak zászlaik szerint, és úgy indultak: mindegyik nemzetsége és nagycsaládja szerint.” (4 Mózes 2,2.34) Hozzá ragaszkodni, szorosan mellette járni, Isten temploma körül lenni és járni! – ez a mi biztos menedékünk. Köré kell sereglenünk ebben a pusztában, amelyen keresztül hazafelé vonulunk! Ha meg akarunk állni a harcban, akkor nem ismerhetünk más zászlót: csak Krisztust!  Mi jelképes zászlóinkra nem nemzetségünk nevét, hanem Krisztus nevét írtuk, megvallva Tőle való származásunkat! Bár hallgatnánk Rá, bár ne vonnánk kétségbe győzelmét, bárcsak elég volna Ő mindnyájunknak! – mondta az igehirdető.

Kiss József egyházegyei főjegyző, Puskás Csaba főgondnok köszöntötte a gyülekezetet, jelen volt még Győrbíró Sándor katekétikai-, Rácz Ervin ifjúsági előadó és Szilágyi István Róbert számvevő.

Szóljon hozzá