Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Vissza a múltba – Gyólyabál a Refiben

Vissza a múltba – Gyólyabál a Refiben

A Szatmárnémeti Református Gimnázium szerdán délután tartotta idei gólyabálját. A három kilencedik osztály bemutatkozó előadását követően sor került a már szokásos szépségversenyre is. A gólyabál témája a múltidézés volt.

Fantasztikus estét tölthettek együtt az iskola diákjai, tanárai, és a diákok hozzátartozói. A szervező tizenegyedikesek kitettek magukért, nagyszerű hangulatot teremtettek. Az est házigazdái Kánya Réka és Schönberg Gergő XI. osztályos diákok voltak.

A IX. A, Higyed Gyöngyi osztályfőnök diákjai egy frappáns, dalokkal teli, népi jelenetet mutattak be, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott. Ez után a IX. B, Mitráska Laura tanárnő osztálya következett, ők a Hófehérre és a hét törpe történetét adták elő a megszokottól eltérő, viszont annál szórakoztatóbb módon. Végül pedig a IX. C-sek, Lovász Erzsébet osztályfőnök diákjai a rontótiak egyfelől humoros, másfelől nagyon is tanulságos történetét mutatták be.

A bemutatkozó előadásokat a Miss és Mister címekért folyó verseny követte, a próbákra 10 fiú és 10 leány nevezett, közülük kellett a szigorú, ám igazságos zsűrinek kiválasztania az est királyát és királynőjét.
A verseny nem kifejezetten a versenyzők küllemét volt hivatott díjazni, sokat nyomott a latba a talpraesettség, a kreativitás, és a különböző pozitív személyiségjegyek megfelelően történő kamatoztatása.

Az est végére szoros küzdelem alakult ki, majd megszületett a végeredmény is, mely szerint az idei gólyabál közönségdíjas párja Orosz Gabriella és Halász András lettek. A zsűri harmadik helyezettjei: Marki Zsófia és Ványi Roland, a második helyre Kádár Adriennt és Ary Dávidot választották, míg a Miss és Mister címeket idén Varga Dalma és Halász András érdemelték ki.

Szóljon hozzá