Kezdőlap / CsakRólaszól / Vil g tva, szeretettel, tettel – csak R la sz l, t dik alkalommal
[*~ alt *]

Vil g tva, szeretettel, tettel – csak R la sz l, t dik alkalommal

Megadta az alaphangot a Reform ci Eml k v re az elhangzott igehirdet s a Szatm rn meti Reform tus Gimn zium udvar n. Nem port rl s, nem m ltba mereng s, hanem Isten Ig j nek tiszta vil gos hirdet se hangzott a szatm ri reform tus sajt org numok vfordul i alkalm b l megrendezett evangeliz ci s alkalmon.

Az egyh zmegye honlapja a refszatmar.eu hat-, a Harangsz R di t-, a Vil g ts Tv pedig n gy ves lett, ebb l az alkalomb l szeptember 23- n 17 rakor kereszty n k nny zenei koncerteket tartottak s hirdettetett az Ige a szabad g alatt.

R cz Ervin szervez k sz nt tte a megjelenteket a Bibliaolvas kalauz szerinti napi Ig vel meghat rozva a sajt misszi hivat s t: “Meg vagyok gy z dve arr l, hogy te a vakok vezet je, a s t tben j r k vil goss ga (vagy).” (R ma 2,19)

A Szatm ri Reform tus Egyh zmegye ifj s gi esem nyein gyakran szolg l B zz Band nyitotta meg a dics t sek sor t: Rejts most el, Nincs m s Isten, Felh k gy lnek, Asjsz vets ged elfogadom- – hangzottak az ismer s ifis dalok.

Kir ly Lajos megv lasztott esperes a nap mott ja alapj n szolg lt: “Bizonys gul h vom ellenetek a mai napon a mennyet s a f ldet, hogy el tek adtam az letet s a hal lt, az ld st s az tkot. V laszd h t az letet, hogy lhess, te is, s ut daid is.” (5M z 30,19) Mi d ntj k el, hogy melyik utat v lasztjuk, rajtunk m lik let nk tj nak kimenetele. – mondta az esperes. A Szil gys gb l rkez ben Zenekar fiatalos lend lettel, de ig nyesen csapott a h rok k z . K sz az n sz vem, Uram, Adj m r csendess get, M lt a b r ny- – nekelt k.

Moln r R bert k bekh zi (Szeged melletti) polg rmester lelki szik vel, m gis szeretettel hozta az Ig t, s k pletesen sz lva: k ny rtelen l v gta ki a hallgat s g sz v b l a b nt. Nem a politikusok a hib sok az rt, hogy a vil g s t t, hanem azok, akinek dolguk lenne a vil goss got kivinni, s nem teszik. A gy l lk d s m g nem hozott megold st egy ember let re sem, a Krisztust l kapott, s rajtunk tvil g t szeretet IGEN. Engedj k, hogy ez dolgozzon rajtunk kereszt l! Az Erd di D vid S tora dics t zenekara z rta a kiss h v s, de lelket tmelenget est t, lebontva a v laszfalakat, el tti leteket.

A sz m t g p el tt lve, t tlen l v rva a jobb vil gra, okoskodva, s lland an el gedetlenkedve nem lehet rem nykedni egy jobb vil g elj vetel re, de olyan lettel, ami csak R la, azaz Istenr l sz l, ak r hegyeket mozd thatunk meg, s hozhatunk v ltoz st mikrokl m nkra, letk rnyezet nkre. Ezzel az zenettel mindenk ppen megmaradhatott az, aki jelen volt az evangeliz ci s alkalmon.

Szóljon hozzá