Kezdőlap / ecosunhome / Vigyáznunk kell a természetre, Isten bízta ránk

Vigyáznunk kell a természetre, Isten bízta ránk

A Székely kapuk – Zöld kapuk pályázatban vesz részt a Mircea Eliade Általános Iskola Kincskereső nevű csapata. Pályamunkájukat Fodor Anna M. Nagy Ottó díjas vallástanárnő vezetésével mutatták be az esperesi hivatalban. Kovács Sándor esperes fogadta őket, akárcsak az Aurel Pop Művészeti Iskola gyermekeit, akik szintén részt vesznek a pályázatban.

Egy rövid, de tartalmas műsor keretén belül hívták fel a figyelmet a Kincskereső csapat tagjai környezetbarát háztartásra, az éghajlatváltozás veszélyeire, az élővilág veszélyeztetettségére és arra, hogy hogyan lehet környezetbarát az életünk.

„Számunkra a természet maga az élet, onnan kapjuk a levegőt, a vizet, a táplálékot, de sokszor magát a szeretetet is. Vigyáznunk kell a természetre, mert így vigyázunk az életre. Ezt a feladatot Isten bízta ránk.” – fogalmazták meg a gyerekek.

Igazán meglepő volt az, hogy a pályamunkájukban jó példaként emlegették, sőt ábrázolták is plakátjaikban az Ecosunhome-ot, a Református Egyház tulajdonában levő Nagytarnai Természet és Szeretet Otthonát, ahova majd szeretnének is elmenni, kirándulni. Isten segítse őket ebben és további építő munkájukban!

Szóljon hozzá