Kezdőlap / csillagpont / Vesd le azt, amibe burkol zt l! – Els f el ad s
[*~ alt *]

Vesd le azt, amibe burkol zt l! – Els f el ad s

Kir lyh g mell ki f el ad ja van a Debrecenben zajl Csillagpont Ifj s gi Tal lkoz nak. Egyh zmegy nk f gondnok nak, Pusk s Csab nak a s gora: Mike P l magyark ci lelk sz elb v lte st lus val, aktualit saival a mintegy n gyezer fiatalt, akik annak ellen re, hogy sz mukra korai id pontban hallgatt k az el ad st, az arcok alapj n, figyeltek s meg rtett k a nekik sz l zenetet.

A h rom el ad sa k z l az els szerda reggel 9-t l hangzott el. Ha nem tudunk jra kapcsol dni, k z ss gbe ker lni a Szenth roms g Istennel, let nk lemer l, mint egy gve hagyott l mp j aut akkumul tora, ress get s sz gyent kezd nk rezni, amelyet takargatnunk kell gy, ahogy tudunk, hogy valamelyest meger s ts k megrend lt biztons g rzet nket. Vagy legal bb gy tegy nk, mintha biztons gban lenn nk a f gefalevelek rejtek n – mert Isten n lk l csak sz gyellni tudjuk magunkat, s rejtegetni p res g nket, gy t ve, mintha minden rendben lenne. Olyanok vagyunk, mint az egyszeri leg ny, aki gondosan a f l be tette a f lhallgat j t, s t ncolva j rt-kelt, mintha zen t hallgatna – de kikandik lt a zseb b l a f lhallgat v ge, s l tszott, hogy nincs is a zseb ben semmi, amib l zene sz lhatna. “Isten n lk l nem marad m s, mint a l jkvad szat, az elismer s sz ntelen keres se, a m sik felett uralkod s, a sz nlel s. Denied! Ezt v lt tte annak idej n a Nirvana nekese Kurt Cobain 30 milli lemezen a vil gba: tagadd meg ezt a sz nlel st! De ez nem el g az lethez” – sszegezte Mike P l.

Mi a megold s? V r ldozat r n tudjuk csak elfedezni p res g nk, dr ga ron ruh ztattunk fel. A legnagyobb reform ci annak a felkentnek, J zus Krisztusnak az ldozata, aki mag t adta rt nk, hogy pecs t legyen az let nk n. “-nincsen dv ss g senki m sban, mert nem is adatott az embereknek az g alatt m s n v, amely ltal dv z lhetn nk.” (ApCsel 4,12)

“H vd seg ts g l nev t, s megmenek lsz! Vesd le azt, amibe burkol zt l, add magad teljesen annak a J zusnak a kez be, aki helyre tudja ll tani az leted!” – buzd totta a r sztvev ket Mike P l, akik egym st tkarolva, egym s kez t megfogva im dkoztak, majd kiscsoportokban besz lt k meg az el ad sban hallottakat.

Szóljon hozzá