Velünk az Isten – 2023. szeptember 16.

„Csak Lévi törzsét ne vedd számba, és ne sorold őket Izráel fiai közé, hanem rendeld őket a bizonyság hajlékának, minden edényének és minden ahhoz valónak őrzőivé.” – (4 Mózes 1:49,50)

Látszólag az ember olvasva a mai igesorokat úgy tűnik számára, hogy ezek csak nemzetség táblázatok és unalmas részek. És csak ennyi lenne?

Jó újra olvasni ezen gondolatsorokat mindeközben pedig jó újra felfedezni Isten csodálatos gondviselését ebben is. Az Úr mindenkinek feladatot rendel ahogy olvassuk Lévi nemzetségének is csodálatos feladatot adatott: az Úr hajlékának az őrzését. Nagyszerű dolog az, hogy mindenkinek feladat rendeltetett. Ezt kell felismerni naponként, hogy valamire bennünket is megbízott az Úr. Talán éppen ma arra, hogy mi is hirdessük valamilyen formában az Ur szeretet világban.

„Megtanuljuk, hogy hála legyen érte Istennek, hogy a szeretet Szentírás forrása, itt hamisítatlan tökéletességben jelenik meg előttünk és romlott állapotunk ellenére is teljesen kijelenti magát számunkra. A szeretet tökéletes Istene mutatkozik meg mindenütt” Ahogy a mai Igénkben is.

Ezért nekünk egy nemzetég táblázaton keresztül is újra fel kell ismerjük az Úr szeretetét, aki naponként újra és újra közeledik hozzánk, hogy megáldjon és őrizzen bennünket.

Kaszaniczki Csongor,

Erdőd

Vélemény, hozzászólás?