Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. október 14.

Velünk az Isten – 2020. október 14.

,,Mert bizonyára meg kell halnunk, és olyanok vagyunk, mint a víz, amely a földre kiöntve nem szedhető föl, de Isten egy lelket sem akar elveszíteni, hanem azt gondolja magában, hogy ne legyen számkivetve őelőtte az eltaszított sem.” (2Sám 14,10)

Fájdalom, veszteség, kisiklott kapcsolatok. Ismerős élet tapasztalok ezek sokunk számára. Isten emberei sem mentesek ezektől a gyötrelmektől, ez számunkra nagy erőforrás lehet a küzdelmeinkben.

Dávid az Isten szerint való király is mélységbe jutott, a Betsabéval történt afférja megkötözte őt. Nátán által szembesítette bűnével az Úr, melyet Ő megbánt és Isten megbocsátotta neki. Isten bűnbocsátó Isten, a bűnt eltörli, új életre támaszt. De a bűnnek következménye van, amelyet hordozni kell. Dávid életében tovább folytatódott a krízis, Absolon a fia megölte a testvérét Ammónt, ezután Gesúrban élt három évig. Dávid siratta fiát. Kegyetlen krízis ez, látunk egy édesapát, aki azt a fiát gyászolja, akit a másik megölt. Absolon minden bizonnyal a bűntudata mellett az elutasítottság fájdalmát is megélte. A legmélyebb seb, melyet egyik fél a másiknak okozni tud az az elutasítottság. Legyen akármennyire is vétkes valaki, az elutasítottsága meggátolja a gyógyulásban. Isten az embert a legnagyobb céltévesztésében sem utasította el. Jézust küldte, hogy bennünket megváltson. Őt utasította el, hogy mi az Atya szeretett gyermekei lehessünk. ,,Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?”(Mt 27,46) A mi Urunk azért született és halt meg, hogy közel hozza Isten szeretetét azokhoz, akiket eltaszítottak az emberek.

Embertársam, ha azt éled meg, hogy eltaszítottak az emberek tudd meg, hogy Jézus azért halt meg, hogy soha ne légy elutasítva Istentől. Már az, hogy e sorokat olvasod bizonyítéka ennek! Engedd, hogy újjá formáljon Jézus!

Törő Attila Miklós s.lp.

Szatmárnémeti-Németi

Szóljon hozzá