Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. március 2.

Velünk az Isten – 2020. március 2.

„Jaj nektek, mert olyanok vagytok, mint a jeltelen sírok, és az emberek, akik azokon járnak, mit sem tudnak róla!” (Lk 11.44)

Úgy látszik nem csak ma divat a kamuprofil. Akkor is voltak olyan emberek, akik nem a valóságot mutatták magukról. Ma csak a maszk más, pedig vége a farsangnak.

Jézus azért elég durva módon fogalmaz, ez nem PC (polkorrekt) No, de őszinte, és mindenképpen a legjobbat szeretné még azoknak is, akikről ezt mondja. Nem jó megjátszani magunkat. Rengeteg fölösleges energiavesztést spórolnánk meg akkor, ha mernénk azok lenni, akik valójában vagyunk.

Az emberek nemcsak járkálnak, hanem taposnak is. És, ha te egy jeltelen, érzés nélküli embernek mutatod magad, rajtad is fognak tapodni, mert nem tudják, hogy ott érzés lakozik, hiszen nem is mutatod. Azt kérdezik, hogy vagy, te azt mondod: jól, közben pedig csak takarsz, jeltelenítesz. Vagy éppen mindig csak egyhangúan panaszkodsz, a hála érzése, lüktetése hiányzik belőled, az sem az élet jele. És ők taposnak, te pedig csak nyelsz. Biztos, hogy ez a jó megoldás? Ne keményedj és ne add fel!

Tudom, megvan rá a jogos magyarázatod. Az élet tett ilyenné. Hidd el, van, aki a jeltelen sírokat is fel tudja támasztani. Ő az élet Ura, aki a mai farizeusokat is élő hitű krisztuskövetőkké tudja tenni. Az légy, aki vagy! Fedezd fel magad, azaz, akivé az Isten teremtett! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá