Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. július 6.

Velünk az Isten – 2020. július 6.

“Időt is szabott az ÚR, és azt mondta: Holnap cselekszi az ÚR ezt a dolgot a földön.” (2Móz 9,5)

Az ember az idővel kapcsolatosan két hibát szokott elkövetni: akkor, amikor azt mondja, van időm, és akkor, amikor kétségbeesetten szajkózza, nincs időm.

Ráérünk arra még! – mivel kapcsolatosan mondjuk? Sokszor éppen a legfontosabb dolgokat halogatjuk. Istennel való kapcsolatunk helyreállítása, emberi kapcsolataink ápolása és a saját lelkünk egészsége sokszor tolódik, ehelyett űzzük az életet. Lesz már arra időnk, idősebb korban, amikor nyugdíjasok leszünk, amikor még nem lesz annyi elfoglaltágunk. Majd holnap.

Nincs időm! – ez az istenkáromlás kategóriába simán beletartozik. Ezzel azt mondjuk Alkotónknak, hogy valamit elhibázott, nem elég a napi 24-, vagy a heti 168 óra.

Isten szabja az időt. Önmagában az idők gonoszak, de Isten kezében egész más értelmet nyer mindez. Az, hogy az élet véges, és, hogy szakaszai vannak, nemcsak az elmúlást jelzi, hanem elsősorban az esélyt. A fáraónak még ma van alkalma változtatni, de holnap már késő lesz. Csak az Isten engedheti meg magának, hogy holnap cselekedjen, neked a holnap késő lesz, talán. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá