Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. február 8.

Velünk az Isten – 2020. február 8.

„Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra! Simon így felelt: Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat.  Amikor ezt megtették, olyan sok halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek, és segítsenek nekik.” (Lk 5,4-7)

A napokban Jézus csodatételeit olvashatjuk naponként a Lukács evangéliumából. A mai alkalommal is egy csodatételről olvassunk. De mi is a csoda? Mindeniknek mást jelent. De a kérdés az, hogy ezeket mi észrevesszük-e a mindennapokba?

 Mert nem mindig a nagy dolgokra kell figyelni, hanem meg kell látnunk az élet apró örömeiben a csodát, amelyek jelen vannak az életünkbe. Az Úr ilyen csodákkal lát el bennünket. Így kell szemlélnünk a mai Igénket is. Jézus miután befejezte beszédét, igy szólt, hogy vessétek mélyre a hálótokat. Először egy kis értetlenséget mutatnak a tanítványok, de utána cselekszenek. A cselekedetüket pedig csoda követi. Az Úr igy működik, amit az ember lehetetlennek gondol az Urnál igen is lehetséges. Igy történik a csodálatos halfogás. Ezt levonatkoztatva a mai korra ma is vannak csodák közöttünk, csak észre kell vennünk. Az Úr csodásan működik, hát vedd ma is ezt észre, hogy az Úr veled és hív ma is, hogy lásd meg Őt, a nagyszerűt, csodálatost. Ámen

Kaszaniczki Csongor,

Erdőd

Szóljon hozzá