Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. szeptember 16.

Velünk az Isten – 2019. szeptember 16.

„… ő nem ment be az ÚR templomába.” (2Krón 27,2b)

Otthon is tudok imádkozni. Isten mindenütt ott van. Nincs időm. Egy az Isten, nem?  Sok ott a képmutató. Egész héten dolgozom, tanulok, legalább vasárnap pihenjek. Inkább megyek a természetbe, ott is tudok beszélni az Istenhez. Nem tetszik, hogy prédikál a pap. Ott van az is, akit nem szeretek. Túl maradi. Túl modern. Túl kevesen vannak. Túl sokan vannak. Túl hideg a templom. Meleg van a templomban… És még nagyon hosszan tudnám sorolni azokat a kifogásokat, amiket felhoznak mentségül azok, akik nem akarnak Isten házába menni.

Nagyon méltatlannak érzem azt, az Istennel szemben, hogy én ilyenkor erőltessek valamit, ami nem lehet soha erőszak. Kicsit fárasztó is már ugyanazokat a kifogásokat hallani. Természetesen megértő az ember, mert vannak halaszthatatlan dolgok, de fölöttébb elgondolkodtató az, ha az istentiszteletet a futottak még kategóriába tesszük, és ha éppen nincs más dolgunk, hát elmegyünk oda is.

Fontos bemenni az Úr templomába, de még fontosabb élni a Krisztusban. Az esetek többségében ez együtt jár. Értsük meg: semmi sem fontosabb, mint megismerni az Istent. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá