Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. március 24.

Velünk az Isten – 2019. március 24.

“Ne nyugtalankodjék a szívetek, higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” (János 14, 1)

    A tanítványoknak minden okuk megvolt a nyugtalankodásra, hisz pár perccel korábban hangzott el: “Bizony, bizony mondom néktek, hogy egy közületek elárul engem”. Aztán arról beszél nekik, hogy csak nagyon kevés ideig van velük. Ugyanitt olvasunk arról, hogy az életét a Mesteréért felajánló Péternek mondja Jézus: “Bizony, bizony mondom neked, nem szól addig a kakas, amíg háromszor meg nem tagadsz engem.”

  Nos, ezek után lehet-e még csodálkozni azon, hogy a tanítványok lelke nyugtalankodik? Hisz gondoljunk csak bele, ezek az emberek mindenükről lemondtak Jézusért, minden hidat felégettek maguk mögött, és most minden szép elképzelésük a Jézussal eltervezett jövőjükről füstbement tervnek tűnik. Egy világ omlott össze bennük. Életük egy szakadék szélére került.

   Ezért szól hozzájuk Jézus eképpen: “Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, higgyetek Istenben és higgyetek énbennem.”

   Kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor hiába minden fejtörés, alapos átgondolás, minden tanácskozás, mindettől csak nyugtalanabbá válik a helyzet. Amikor már kifogytunk minden lehetséges ötletből, nincs többé semmilyen emberi segítség, vajon mi marad hátra, van-e egyáltalán segítség? Igen, van – mondja Jézus -, akkor még mindig ott van az, hogy “higgyetek Istenben és higgyetek énbennem.” A hit azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy semmilyen kiutat nem látok, semmilyen megoldás nem körvonalazódik előttem, teljesen a sötétben tapogatózom, mégis bízom abban, hogy Istennél meg van a megoldás. Meg van akkor is, ha én ezt még nem látom.

   Jézus Krisztus megmutatta nekünk, hogy milyen Atyánk van. Olyan, aki szeret bennünket, aki minden cselekedetével a javunkat szolgálja. Jézuson keresztül bepillantást nyerhetünk az Isten szívébe. Ezért higgyünk Jézusban, hogy hinni tudjunk a mi mennyei Atyánkban. Csak így szabadulunk meg lelkünk nyugtalanságától. Ámen.

                                                                                        Szilágyi Balázs,

                                                                                        Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá