Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. június 5.

Velünk az Isten – 2019. június 5.

Ne félj, mert veled van az Úr.

„Ha háborúba vonulsz ellenséged ellen, és lovakat, szekereket és nálad nagyobb számú sereget látsz, ne félj tőlük, mert veled van az ÚR, a te Istened, aki kihozott Egyiptom földjéről.” (5 Mózes 20,1)

Amikor minden okod megvan a félelemre, te akkor se rettegj, mert veled van az Úr, a te Istened.  Bár a félelemre okot találni egészen egyszerű, nem is kell különösebben keresni. A szorongás, aggodalom, riadtság, kétségbeesés mind olyan érzések, amelyek azonnal megjelennek, ha nehéz feladat elé nézünk, vagy az előttünk álló próbáknak nagy tétje van. Máskor azokért reszketünk, akiket a szeretünk, mert látjuk a testet-lelket emésztő terheiket. Megijeszt még a magány, a meg nem értettség, az előttünk tornyosuló munka, a nem kívánt konfliktus és még megszámlálhatatlan más dolog.

Mindegy milyen nagynak és szörnyűségesnek tűnik az, ami megrémít, te akkor se félj, mert veled van az Úr, a te Istened. Ő ugyanúgy most is veled van, mint egykor a választott népével, akik látták, hogy az ellenség fölénye eltörpül Isten nagysága mellett. Nekünk ennél is több okunk van a bizakodásra, mert Jézus már legyőzte a halált, a legnagyobb ellenséget. Általa megismerhettük az Atya szeretetét, amely a mai nap is bőven árad ránk.

Bármi is történjen, te ne félj, mert veled van az Úr, aki csodákat művelt egykor Egyiptomban, amikor kivezette onnan a népét és az Ő csodái ma is megszabadítanak és megőriznek. Ha kétségeid vannak a csodák valódiságáról, akkor csak tekints magadra, hiszen te is nagy csodája vagy Úrnak. Légy hát olyan csodává, aki által Isten szabadítást, örömöt, oltalmat, vigaszt, bátorságot, szeretetet ad mások életébe. Mindezekhez bőséggel van erő, mert az apostollal együtt valljuk, hogy „mindenre van erőm abban, aki engem megerősít”. Ámen.

Mi Atyánk, hálásak vagyunk, hogy elveszed a félelmeink és helyettük megajándékozol minket a lélek gyümölcseivel. Ámen.

Erdei-Árva István,

Szamoskóród-Dobrácsapáti

Szóljon hozzá