Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. január 18.

Velünk az Isten – 2019. január 18.

„Az ember semmit sem vehet, hanem ha a mennyből adatott néki.” (Jn 3,29)

A fenti igében Keresztelő János szólal meg, s úgy gondolom helytálló a kijelentése: Az ember semmit sem vehet, semmit sem szerezhet, semmit sem érhet el, csakis ha Istentől kapja, ha Isten rendeli úgy.

János nem arról beszél, hogy valaki nem tanulhat orvosnak, nem dolgozhat kitartóan, hogy eltarthassa családját, hogy nem edzhet keményen, hogy olimpiai bajnok legyen belőle, hanem arról, hogy nem ér el semmit Isten nélkül, még ha olimpiai bajnok is, vagy gólkirály. Igen valahol a gólkirályság vagy a gazdagság, az ismertség és tudás semmi, nagy „S”-sel azaz Semmi! Mert a lexikális tudás vagy a szépség, vagy az erő elfogy, megsemmisül. Elmúlik nyomtalanul… Ha az ember „valaki” akar lenni, Isten gyermeke kell legyen elsősorban.

A bűnben elbukott „ember” s az egész emberiség azóta zuhan mióta az első emberpár evett a fáról. Elesett de még nem fogott padlót, még nem érte el a dolgok legalját, még zuhan, merül, huzza le a mélybe a sötét, a sátán gravitációja, örvénye. S bár néha jónak tünik ami van, mert nem fáj, nem hasohat s tele a poci, de a vihar kitörni kész, a becsapódás halálos lesz.

Ha emelkedni akarsz vagy legalább lebegni, kell a segítség felülről, saját erőből, vagy mások hátán felkapaszkodni nem lehet, képtelenség.

Szerencsére János nem azt mondja, hogy nem lehet feljutni, vagy hogy az embernek a semmivel kell megelégedni. János arról ír, hogy a mennyből alászállnak adományok, a mennyből ami igazán fontos beszerezhető. Ami, „AKI” igazán fontos, Jézus felülről a mennyből alászált érted is, s ha belé kapaszkodsz nem csak lebegsz de repülsz fölfelé. Felülről a mindenmt kérheted el. Kérd el ami kell, Isten megadja neked, de először azt kérd, hogy mondja meg mit kérj, hogy tudd meg mi az ami igazán fontos, hogy mi az amire tényleg szükséged van. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá