Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. április 8.

Velünk az Isten – 2019. április 8.

“Azért mondtam ezeket nektek, hogy békességetek legyen énbennem. E világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok, én legyőztem a világot.” (Jn 16,33)

Jézus előre szól a tanítványainak, hogy mi vár rájuk. No, de nem úgy, ahogy mi szoktunk figyelmeztetni, azután meg kárörvendően igazoljuk: ugye nekünk volt igazunk, mi szóltuk… Ez egy bátoritó figyelmeztetés, tisztán és érthetően.

Nem lesz könnyű Krisztus követése. Nyomorúságunk lesz ezen a világon. És ez tény. Érezzük, tapasztaljuk, mindenfelől: az emberekkel való konfliktusainkban, a betegségekkel való harcunkban, de főleg tanítványi feladataink végzése közben. Van baj elég.

Jézus azonban nem azért mondja ezt, hogy alapot adjon panaszáradatunknak, mert az megy alap nélkül is, alapjáraton, csípőből, kisújból. A győztes azért mondja el ezt a tanítványoknak, hogy tudják: ha a győzteshez tartoznak, a győzelem az övék! Ihatunk előre a medve bőrére.

Tessék tehát nyugodtan beszélni a nyomorúságaikról. Jézus is beszélt erről. DE! Legyen ott minden beszélgetésünkben a DE! Ne fulladjunk bele a nyomorúságunkba, mert Jézus dobja a mentőövet. Kapaszkodjunk bele! A győzteshez tartozunk, mert Ő legyőzte a nyomorúságunk okát. Bízzatok! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá