Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. április 13.

Velünk az Isten – 2019. április 13.

„A szolgák és a templomőrök ott álltak, s mivel hűvös volt, tüzet raktak, és melegedtek. Velük együtt ott állt Péter is, és melegedett.” (János 18,18)

A mai igeszakaszunk Jézus szenvedés történetéhez tartozik, ahol látjuk, Jézus útja elindul, és lesz ez az Út, majd amely az örökkévalóságot fogja egykoron megnyitni számunkra. Az adott egy vers Péterről tudósit, aki szintén egy utat jár be azt az utat, amelyről Jézus szólt már egykoron neki, hogy mikor megszólal, a kakas addig háromszor meg fogja majd tagadni. Péter még sok mindent nem értet, szerette Jézus csak még sok mindent nem látott. E mozzanatok és történések mind arra szolgálnak, hogy tanulság legyen számára, hogy ez által megértse az összefüggéseket.

Sokszor mi is vagyunk így, hogy nem látunk és nem értünk, de e gondolat kapcsán számunkra is tanulság lehet, hogy megértsünk dolgokat. Az Úr megmutatta Péter számára is az Ó dicsősségét és nekünk is lassan csendesen erre kell, hogy ráébredjünk és engedjük ebben, hogy az Úr működjön az életünkben, hogy szívünkbe fogadjuk Jézust. Ez a Jézus pedig had vonuljon ma be a mi szívünkbe. Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

 Erdőd

Szóljon hozzá