Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. szeptember 29.

Velünk az Isten – 2018. szeptember 29.

“És lészen az egész földön, így szól az Úr: a két rész kivágattatik azon  és meghal, de a harmadik megmarad rajta. És beviszem a harmadrészt a tűzbe, és megtisztítom őket, a mint tisztítják az ezüstöt és megpróbálom őket, a mint próbálják az aranyat; ő segítségül hívja az én nevemet és én felelni fogok néki; ezt mondom: Népem ő! Ő pedig ezt mondja: Az Úr az én Istenem! (Zak.13,8-9)

            Isten az egész világ fölött Úr! Az Izraelt körülvevő népek azt gondolták, hogy az istenek, lokálisan fejtik ki erejüket, s az ő bálványaik (ők persze isteneknek gondolták őket) egyenértékűek a Seregek Urával. Korábban az ige arra figyelmeztet ezek a bálványok eltöröltetnek s ha a Szentírás ne őrizte volna meg a nevüket, ki hallana manapság molokról, dagonról vagy astarótról.

            Sokszor a mai ember is úgy véli Isten esetleg a hívőkre fejti ki hatását, s ha ő felvilágosult nem lehet semmi köze Istenhez. Pedig Isten Úr fölöttük is!

Megint mások akik hisznek azt gondolják a sátán a földi élet bizonyos területein hatalmat gyakorol ami kizárólag hozzá tartozik. A sátán is alárendelt az Örökkévalónak.

Lényeg hogy a Teremtő minden fölött rendelkezik, s ma azt mondja megítéli majd az egész világot, az egészet.

            Az ítélet, félelemmel tölthet el, s ha az arányt látjuk 2/3 elvész szomorú a kép. De ha abból az oldalból közelítjük meg, hogy lesznek túlélők (örökké élők), akik megmaradnak végül is kár rettegni, sőt örülni kell, kiváltképp akkor, ha tudjuk mi az örökké élők közé számláltatunk.

            Hogy a túlélők nem ússzák meg szárazon megint csak megijeszthetne, hogy olvasztótégelybe kerülnek, vagy savval maratják s súrolják tán fájdalmat vizionál, de a cél a megtisztulás, hogy kiderüljön mennyire drága vagy mint az ezüst és aranyat érsz. Ez a tudat talán mégis csak plusz löket a mindennapokhoz. Ne félj tehát ha Isten kézbe vesz, a célja, hogy megmutassa értékes vagy, hogy látszódjon fényed, és ragyogj. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá