Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. szeptember 20.

Velünk az Isten – 2018. szeptember 20.

“Ez az átok, amely kihat az egész föld színére…ez az istentelenség” (Zakariás 5: 3, 8).

Látomások sorozata. Minden látomás jelkép: a  könyvbe mindig  írtak és írnak valamit, okulásul és tanúságul, a mérce, annak függvényében, hogy mit tesznek bele vagy mire helyezik, le- és megmér.
A könyv méreteit is tartalmazza ez az Ige, egy nagyon nagy könyv, amelybe sok átok található, egészen biztos az elkövetett bűnök is benne vannak, amelyekre Isten nemet mond vagy a bűnök következményei az átkok. Ez az ószövetségi felfogás: Isten a bűnt megbübtető Úr.
 Emellett a könyv mellett sokkal nagyobb az ÉLET KÖNYVE, amelyben azok nevei szerepelnek, akik kitartottak Isten mellett, Krisztust soha nem tagadták meg, akik jót cselekedtek, mindig áldást mondtak mindenre. Ők az élők, a mennyben lévők.
A mércében egy asszony található, akiről azt mondja a próféta, hogy istentelenség. A méltóságát, anyai mivoltát elveszítő asszony ő, egyenesen kísértő személyiség lehet a maga bájaival, a mérce is negativba megy át, Nem is maradhat a helyén ez az edény, átkerül Sineárba, ahol házat építenek számára.
 Ha belekerűlsz ebbe a mércébe, vagy rád helyezik a mércét, nem mindegy, hogy mit mondanak majd rólad. Ha szeretnéd, hogy Isten jónak lásson, élj úgy, hogy megérdemeld a jelzőt: Isten hűséges gyerneke, aki nagyon szerette az ő Istenét.
Isten nem engedi,
hogy előre lásd sorsodat,
de azt már engedi,
hogy az ő gyermeke maradj.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá