Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. november 8.

Velünk az Isten – 2018. november 8.

„Parancsold meg Izráel fiainak, és mondd meg nekik: Vigyázzatok arra, hogy a megszabott időben mutassátok be a nekem szóló áldozatot, az én kenyeremet kedves illatú tűzáldozatul.” (4Móz 28,4)

Mindennek rendelt ideje van. A szabatos világban talán ez nem tűnik egy modern életfelfogásnak.

Itt nem is arról van szó, hogy azért kellene megszabott időben bemutatni az áldozatot, mert Isten csak akkor ér rá, máskor elfoglalt. Őhozzá bárhol és bármikor szólhatunk.

Isten minden parancsa a mi érdekünkben történik. Ő nem csak úgy parancsolgat. Nekünk van szükségünk arra, hogy legyen olyan alkalom a héten, vagy akár naponta, amikor Isten Igéjével foglalkozunk, azaz hagyjuk, hogy Ő foglalkozzon velünk.

Ivan Pavlov kutyái csengőszóra csorgatták a nyálukat. Ezt akaratukon kívül tették, de nem hiszem, hogy bánták volna. Kivéve, amikor nem kaptak utána ételt. Merthogy Pavlov minden etetés előtt csengetett, aztán a kutyák megkapták az ételüket. És így került leírásra a feltételes reflex, vagyis a tapasztalat útján kialakuló automatikus válaszreakció, egy adott külső ingerre.

Isten csengőszava, harangszava a megszabott időben benned milyen reflexeket mozgat? Hogy nem maradsz éhesen, az biztos! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá