Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. m rcius 3.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. m rcius 3.

Elhagytunk mindent! Val ban?

“Akkor megsz lalt P ter, s azt mondta: me, mi elhagytunk mindent, s k vett nk t ged. Mi lesz h t vel nk?” (M t 19,27)

Valaminek az rt k t sokszor az alapj n t lj k meg, hogy mi adjuk vagy kapjuk. Hajlamosak vagyunk az aj nd kot, amit adunk becsesebbnek tartani ann l, mint amit kapunk. A seg t k szs g nket gyakran ldozatosabbnak tal ljuk, mint a m sok seg ts g t. Az ltalunk kimondott s rt szavakat sohasem t lj k annyira kegyetlennek, mint a minket rt becsm rl st. sszess g ben v ve arr l van sz , hogy nem ugyanolyan m rc vel m r nk a magunk, mint a m sok eset ben. A j tetteink nagyobbak, a durvas gunk elhanyagolhat bb s az ldozatk szs g nk mindig nemesebb a m s n l.

P ter is ezt rezhette, amikor ezzel a nyilv nval t lz ssal sz l totta meg J zust: “mi elhagytunk mindent”. Szak tottak a r gi let kkel, szakm jukkal, csal djukkal s mindennel, ami a megszok s hamis biztons g rzet vel megcsalja az embert. Legal bbis gy gondolt k a tan tv nyok. Eldobtak magukt l mindent, amit megszereztek, ami az v k volt, s mindezt a J zus k vet s rt. Erre gy v laszol a mi Aty nk az ig ben: “mid van, amit nem kapt l volna? Ha pedig kaptad, mit dicsekszel, mintha nem kaptad volna?” (1Kor 4,7). Sz val a tan tv nyok azt a “mindent” hagyt k el, amit am gy is kaptak az Asrt l. Az elk telez d s k mindenk pp dics retes, de tal n fontosabb lett volna elhagyniuk a hatalomv gyat, a haszonelv s get s a hi s got. Ezekt l az alattomosan meglapul emberi tulajdons gokt l nem szabadultak meg, de gy t nik, hogy nem is rezt k sz ks g t. Ma nem k v nja Isten, hogy elhagyd a csal dod, a munk d, a biztosnak v lt egzisztenci d, de azt k ri, hogy tiszt tsd meg kezed s szenteld meg sz ved (Jak 4,8).

Kedves olvas , ha olykor gy gondolod, hogy nagy ldozatokat hozt l valaki rt, vagy egy nemes gy rt, akkor jusson eszedbe J zus Krisztus, “aki nmag t adta v lts gul mindenek rt” (1Tim. 2,6). Az ldozata mellett, a mienk elveszti g g s felfuvalkodotts g t s m g porszemnyinek sem t nik. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá