Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. március 1.

Velünk az Isten – 2018. március 1.

„Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük, a tanítványok azonban megdorgálták őket. (Mt 19.13)

Olvasandó: Mt 19,13-15

Máté, Márk és Lukács evangélista is fontosnak tartotta, hogy beszéljenek arról az esetről, amikor Jézushoz kisgyermekeket vittek a hozzátartozók, hogy megáldja azokat és imádkozzon értük. A tanítványok pedig úgy gondolták feleslegesen zavarják a Mestert és elvonják a figyelmét másokról és fontosabb dolgokról, elfecsérlik az idejét.

Ma éppen ellenkezőleg, bennünket ma élő tanítványokat az zavar, ha a szülők és hozzátartozók nem hozzák a gyermekeiket az istentiszteletekre és a gyülekezeti vallásórákra, alkalmakra, főleg, amikor gyermekekkel való foglalkozást hirdetünk.

Az elmúlt héten a diakóniai képzés alkalmakor minden munkacsoport megállapította, hogy a gyermekek és fiatalok hiányoznak a templomból, valamit tenni kellene, hogy változtassunk ezen.

Pedig mindent elkövetünk, hogy a gyermekek már kicsiny gyermekkorukban  megértsék és szívükbe zárják a Jézus Krisztus irántuk való szeretetét. Ma már különleges szemléltetőeszközök sokaságával, játékosan, vizuálisan, vidám énekekkel, filmvetítéssel tanítjuk vallásórán a gyermekeket, több helyen gyermekistentisztelet is van.

Mindenki vallja a régi igazságot, az első 7 év a legfontosabb, amikor minden megalapozódik egy gyermek életében.

Kedves szülők a kisgyermekek a legfogékonyabbak mindenre, a Krisztus Szeretetének befogadására és követésére is, feltétel nélküli elfogadói a jóságnak és szeretetnek, amit Ő hirdet és hálásak ezért! De mi, felnőttek vagyunk a példaképük és bennünket követnek és utánoznak!

Elsősorban a hozzájuk legközelebb álló szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket, akiknek minden mozdulatát, beszédét, cselekedetét, viselkedését megfigyelik. Hát vigyük Őket Krisztushoz,  vigyük úgy, mint Jézust is vitték a szülei, akár 12 évesen is! Lássák, hogy mi is ott vagyunk, mindig ott vagyunk a Krisztus közelében, beszéljünk arról, hogy jó Vele lenni, beszéljünk arról , hogy nékünk szól az ígéret és a mi gyermekeinknek, hogy az övék is a Mennyek Országa! Hadd szokják meg még kicsi korban az utat az Istenhez és váljon természetessé számukra, hogy otthon vannak az Ő házában!

Ne szoritsuk be egy tantárgyba, a hittan tárgyába! Ne azt tanitsuk, hogy a konfirmálás mindenkori hagyomány, egy szép ünneplési lehetőség, és anélkül majd nem esket meg a pap! Távolmaradásunkkal és Krisztustól távoli, Krisztussal ellenkező életvitelünkkel ne vonjuk el őket a Jézus Krisztus áldásától és az imádság lehetőségétől.

Hát gyermekeink nem mellete vannak a legjobb helyen?!

Tanitsuk hát, hadd hallják gyermekeink:

Gyermekem, kövesd szelíd szavát,

Szívednek nyújtván áldozatát,

Gyógyítja sebét, minden baját:Azért hát siess jöjj!

Ámen.

Nagy Erika,

Sárközújlak

Szóljon hozzá