Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. június 16.

Velünk az Isten – 2018. június 16.

Vigye a paphoz, és markolja ki abból a pap teli marokkal az áldozat emlékeztető részét, és füstölögtesse el az oltáron az ÚR tűzáldozataival. Bűnért való áldozat ez.Így szerezzen neki engesztelést a pap az elkövetett bűnéért, és bocsánatot nyer. A pap része ugyanaz legyen, mint az ételáldozatból.”

 3 Mózes 5,12-13 

Olvasandó rész 3 Mózes 5:1-13

Mózes 3 könyve egy igen összetett és gazdag üzenet sorral tűzdelt rész a Szentírásban. Azonban hozzá kell tennem, hogy nem egyszerű ezért van, hogy sokszor a keresztyén olvasó gyorsan átfut rajta, és választ közérthetőbb igeszakaszt, ami neki szól ami hozzá személyesen szól. Jó azonban egy pillanatra megállni és egy kis időt szánni e részekre is, és engedi, hogy az Úr szóljon ezen Igék által is felénk.

Valamit tudnunk kell, Isten szava a minden időkben szól és szólni fog, ahogy ma is, egy áhítat által egy igehirdetés által. Egy a lényeg, hogy az Úr szava ma szól felénk ezen alkalommal is.

 Igénk a jóvátételi áldozatokról tudósít, és annak formájáról, hogyan lehet ez bemutatni.  Miért volt erre szükség? Nagyon egyszerű, azért mert a nép vagy azon belül az egyén eltávolodott Istentől és szükségesnek érezte, hogy ezt rendezze.

Rendkívül komoly dolog ez. Mert ezáltal válik aktualitássá a mai Igénk. Miért?-mert mi is olykor távoldunk az Úrtól és szükségességét érezzük, hogy ezt valamilyen úton rendezzük.

Az Ószövetségben az áldozatok szerepe az Úr kiengesztelését szolgálta.  Bár hozzá kell tennem az Úrnak igazán a mi bűnbánó szívünkre van szüksége, hogy valóban megbánjuk bűneinket. És e dolog csodálatosan átívelődött az Ószövetségi áldozatokon keresztül az Újszövetségben Krisztus áldozata által, amely egyedi és megmásíthatatlan. Igy láthatjuk, hogy Krisztus áldozata felülírt mindent és már nincsen szükség áldozatra és annak különböző fajtáira. Ő halt meg a bűneinkért, hogy nekünk életünk legyen.

És ha most távol érzed magad az Úrtól, akkor itt az idő ezen változtatni, és meglátni az Ószövetségi történeten keresztül, hogy bizony ideje rendezni a kapcsolatodat. Ő vár és türelmes. Itt az ideje az elindulásnak és újra közeledni az Úrhoz. Ha ezt meg teszed, akkor ma Ő is közelebb jön hozzád. S igy megérted az Úrnak szavát, hogy ezen a napon is célja volt s van, hogy ideje a kapcsolatot rendezni az Úrral és változtatni. Lásd meg ma Őt a nagyszerűt és csodálatost. Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

 Szatmár- Láncos

Szóljon hozzá