Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 8.

“Vigy zzatok, kegyess geteket ne az emberek el tt gyakorolj tok, hogy l ssanak titeket, mert akkor nem lesz jutalmatok a ti mennyei Aty tokn l!” (Mt 6,1)

Azt hiszem a legvesz lyesebb b n, amit az emberek, k l n sen a templomba j r k, elk vetnek Isten, az emberek s legf k ppen maguk ellen, az a k pmutat s.

Amikor a b rt nbe j rtam, s szolg ltam tolvajok, csal k, gyorshajt k s gyilkosok k z tt, az egyik legnagyobb lm nyem az volt, hogy ott szinte senki nem j tszotta meg mag t, nem sz n szkedtek, nem volt mit megj tszani s takarni, hiszen m g pap rjuk is volt a b nr l. s mivel az szintes g talaj n mozogtunk, tudtuk azt, hogy honnan indulunk. rz kelhet volt a fejl d s.

A fiatalokkal val munka egyik legnagyobb ld sa is ppen az, hogy k m g nincsenek megfert zve a feln ttekre jellemz : szemedbe tisztellek, h tad m g tt kibesz llek vagy h tba sz rlak, viselked si norm j val. Egyik ifj s gi t borunk els biblia r j n az egyik fiatal kerek-perec elmondta: nem hisz Istenben. Nem k rdezt k, hogy akkor mit keres ott, nem kezdt nk el moraliz lni, mert tudtuk azt, hogy honnan kell indulni: s mivel a hiteless g talaj n mozgott minden, a h t v g re h v emberr v ltoztatta t Isten.

A kegyess g nkkel nem az a baj, hogy az emberek el tt zajlik, hanem az, hogy a mi dics s g nket szolg lja, s ez innent l kezdve sz n szked s, megj tsz s, paposkod s, kegyesked s, a k z ns g tapsvihar nak kier szakol sa. J zus egy rtelm en mondja, ugyancsak a Hegyi besz dben: l ss k a ti j cselekedeteiteket, de a ti mennyei Aty tokat dics ts k. men!

R cz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá