Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 25.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 25.

Valaki vall st tesz n r lam az emberek el tt, n is vall st teszek arr l az n mennyei Aty m el tt” ( M t 1O, 32)

Sokan dicsekszenek azzal, hogy k istenf l emberek, ami abban mer l ki, hogy elismerik az egyetlen Isten l t t, azt is elmondj k, abban is hisznek, hogy minden az szent akarata szerint t rt nik, templomba is elj rogatnak, de ha megk rdezz k ket, hogy mit tenn nek, ha ez rt az Isten rt szenvedni is kellene, nem tudn nak v laszolni, vagy azt mondan k, ink bb nem. Akinek nincs m ly hite, k nnyen esik a tagad sba.
J zus a hegyi besz dben j l felk sz tette tan tv nyait arra az id re, amikor az nev rt gyal zni s ld zni fogj k ket, er s tette v it, hogy az neveik fel vannak rva a mennyben, mert minden k r lm ny k zepette v llalj k J zust s az nev t.
A kereszty n egyh z m rt rjai s magatart suk t vel a m ba, a XXI. sz zad kereszty njeit er s ti a hitben. s ma erre a hiter s t sre nagy sz ks g van, amikor vesz lybe ker lt kereszty n mivoltunk.
T l azon, hogy megk rdeznek, kihez tartozol, akkor v laszolsz s elmondod, hogy az retted szenved J zust ismered el leted ur nak, ha olyan emberrel tal l kozol, aki k romolja Isten nev t vagy k ts gbe vonja J zus Krisztus istenfi s g t, rezd k teless gednek, hogy sz lalj meg, fedd meg, s t gy biz nys got arr l, te kihez tartozol s mit tapasztalt l meg J zus k zels g ben. Hitvall nak kell lenni.
Uram, tudom nem elegend
n v szerint Hozz d tartoznom,
adj b tors got :
a te nagy nevedr l
elmondjam a legnagyobb er .
men.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá