Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. janu r 10.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. janu r 10.

“-a te Aty d, aki l tja, amit titkon tett l, megfizet neked ny ltan.” (M t 6,18b)

Az olcs kegyelem tana hirdeti nek nk azt a b nbocs natot, amit megkaphatunk minden rdemtelens g nk ellen re is. El g, ha csak annyit mondasz, hogy J zus megv ltott, ut na pedig t gy, amit csak akarsz. Nem lesz semmi b nt d sod, a tetteidnek nem lesznek k vetkezm nyei, de ne is t rd magad a j rdek ben a cselekedeteidnek gysincs semmi szerepe a megv lt sodban.

Ezzel ellent tben maga J zus mondja ki, hogy Isten “megfizet”, az rt amit “titkon tett l”.

Akkor most mi is az igazs g? J zus megfizetett helyett nk, vagy mi fizetj k meg az r t a tetteinknek? Tal n m gsem el g mindenre a J zus megv lt sa, vagy nem f r bele minden abba a sokszor emlegetett hat rtalan isteni kegyelembe?

Ne l gy k telked , de k nnyelm sem! K ts g sem f rhet hozz , hogy J zus v lts ga elegend arra, hogy b nbocs natot nyerj s az r k let r szese l gy. Enn l a felismer sn l viszont k nnyen hib zik az ember, mert szem el l t veszti mag t a Megv lt t. A sokf le emberi gyenges g egyike az, amikor az aj nd k nagys ga elveszi a figyelmet az aj nd koz r l. Teh t annyira az aj nd k hat sa al ker l az ember, hogy hanyagolja azt, akit l kapta. Az aj nd k birtok ban pedig, m r nem is rdekli a t bbi feladat, tmutat s, tan t s. Ez k nnyelm s g.

Jaj, de sokan lik gy a hit ket. Besz lnek megv lt sr l, szeretetr l, kegyelemr l, gondvisel sr l, mennyei er r l, de nem ismerik s nem is akarj k ismerni a Megv lt t, a szeret , kegyelmes, gondvisel Aty t s a meger s t Szentlelket. Ezek azok az emberek, akik be rik a l tszattal. k m r “elnyert k jutalmukat”. J zus pontosan az ilyen magatart s miatt hangs lyozza a hegyi besz dben az szinte s val di hitgyakorlatot.

Ne engedd magad megt veszteni! J zushoz nem csak annyi k z d van, hogy egykor a golgotai kereszten megv ltott. ma is veled van minden nap a vil g v gezet ig, megsz l t s feladatot b z r d. Rajtad ll, hogy meg akarod hallani t s indulsz a szav ra, vagy sz nd kosan t vol maradsz T le. B rhogy is d ntesz, “a te Aty d, aki l tja, amit titkon tett l, megfizet neked ny ltan”. Az, hogy ez a kijelent s b tor t vagy megf leml t sokat el rul a r lad. Ne cs ggedj, mert ” benne van a mi b tors gunk” (Ef 3,12).

Erdei- rva Istv n,

Szamok r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá