Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. febru r 24.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. febru r 24.

“Jaj a vil gnak a botr nkoz sok miatt! Mert elker lhetetlen, hogy botr nkoz sok legyenek, de jaj annak az embernek, aki ltal a botr nkoz s esik!” (M t 18,7)

Kedves Testv reim!
Egy felsz l t s hangzik el a mai Ig nkben, hogy jaj a vil gnak a botr nkoz sok miatt.
Sok mindent takar nmag ban mai Ig nk, amely val ban a kereszty n ember fel sz l, hogy vigy zzanak szavaikkal tetteikkel. Szavaink s tetteink, bizony hat ssal vannak az emberekre. J lenne ha mindig im ds gos sz v s l lek lenne benn nk miel tt cselekedn nk. Ez az, amely megakad lyozza botr nkoz st.
Persze nem azt jelenti, hogy nem fordul el egy hirtelen kiejtett sz , amely b nt. J zus azonban azt mondja itt az Ig nkben, hogy jaj annak, aki a botr nkoz st okozza.
Mit jelent ez? Asgy gondolom, hogy Ig nkben ott van az Atyai figyelmeztet s, amely a megel z sre int benn nket. A megel z s, amely p thet s konszolid lhat egy k z ss get. A kereszty n embernek mindig oda kell figyelnie az let re, hogyan l, ott kell legyen benne a m rt kletess g, s ha provok ci is ri, az al zat kell legyen benne , hogy ez lt l egy k z ss gben b kess g legyen.
Persze mondhatjuk, hogy ez egy idillikus llapot s nehezen megval s that . Ha azonban t reksz nk s engedj k az Urat m k dni, akkor k zelebb ker lhet nk az idilli llapothoz. Figyelj k egym sra s szavaink s tetteink pedig mind gy t rt njenek, hogy Isten dics s g t szolg lj k.
Ennek f ggv ny ben tekints nk Ig nkre, s igy ma akkor val ban neked s nekem sz l. men!

Kaszaniczki Csongor,
Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá