Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. február 24.

Velünk az Isten – 2018. február 24.

“Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert elkerülhetetlen, hogy botránkozások legyenek, de jaj annak az embernek, aki által a botránkozás esik!” (Máté 18,7)

Kedves Testvéreim!
Egy felszólítás hangzik el a mai Igénkben, hogy jaj a világnak a botránkozások miatt.
Sok mindent takar önmagában mai Igénk, amely valóban a keresztyén ember felé szól, hogy vigyázzanak szavaikkal tetteikkel. Szavaink és tetteink, bizony hatással vannak az emberekre. Jó lenne ha mindig imádságos szív és lélek lenne bennünk mielőtt cselekednénk. Ez az, amely megakadályozza botránkozást.
Persze nem azt jelenti, hogy nem fordul elő egy hirtelen kiejtett szó, amely bánt. Jézus azonban azt mondja itt az Igénkben, hogy jaj annak, aki a botránkozást okozza.
Mit jelent ez? Úgy gondolom, hogy Igénkben ott van az Atyai figyelmeztetés, amely a megelőzésre int bennünket. A megelőzés, amely építhet és konszolidálhat egy közösséget. A keresztyén embernek mindig oda kell figyelnie az életére, hogyan él, ott kell legyen benne a mértékletesség, és ha provokáció is éri, az alázat kell legyen benne , hogy ezáltál egy közösségben békesség legyen.
Persze mondhatjuk, hogy ez egy idillikus állapot és nehezen megvalósítható. Ha azonban törekszünk és engedjük az Urat működni, akkor közelebb kerülhetünk az idilli állapothoz. Figyeljük egymásra és szavaink s tetteink pedig mind úgy történjenek, hogy Isten dicsőségét szolgálják.
Ennek függvényében tekintsünk Igénkre, s igy ma akkor valóban neked és nekem szól. Ámen!

Kaszaniczki Csongor,
Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá