Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 28.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. szeptember 28.

Neked mi a kifog sod?

“Azt mondja a lusta: Oroszl n van odakinn az utca k zep n, s meg l engem!” (P ld. 22, 13)

Felid ztem magamban letem n h ny olyan eset t, amikor m sok jav t szolg lhattam, seg ts g re lehettem n h ny embernek. Ezek k z l egy olyan eml ket sem tal ltam, amit id k zben megb ntam. Ezzel ellent tben sajn lom azokat az elmulasztott lehet s geket, amikor k nnyebb volt kifog st keresni, mint megmozdulni. A fenti igevers j l p ld zza, hogy a lustas g mellet mindig ll egy kib v is.

Salamon nyilv nval t lz ssal l, amikor a lusta r gy t mutatja be. Nehezen elk pzelhet az utca k zep n ll oroszl n, aki csak arra v r, hogy a rest ember tegye ki a l b t a hajl k b l s meg lje t. Ez gy el gg id tlen l hangzik, de kifog snak j . V g l is senki sem akarhatja a m sik ember hal l t. Jobb biztons gban maradni, ahol nem esik b nt d sunk. Az utca k zep n ll oroszl nra hivatkozni val ban gyetlen megold s, de a c l szempontj b l teljesen jelent ktelen. Mindegy, hogy es re, h ra, naps t sre, oroszl nra, f radts gra vagy valamilyen hazugs gra hivatkozol, ha nem cselekszel a sz ks ges id ben. Az ilyen magatart ssal k nnyen a b n martal k v lehetsz, mert “aki az rt tudna j t tenni, de nem teszi, b ne az annak”(Jak.4,17).

Az Aty nak rengeteg oka volt arra, hogy ne k ldje el egysz l tt fi t a b n s emberis g megv lt s ra, m gis megtette. J zus b rmikor meggondolhatta volna mag t, de m gis v llalta a kereszthal lt rt nk. Naponta meg jul az Isten ir ntunk val kegyelme, pedig rdemeink szerint b ntet st rdeml nk.

Ne f lj, kil pni a komfortz n db l. Hidd el, azok a falak nem ny jtanak biztons got. A kifog sod legyen val s vagy csak l gb l kapott, Isten seg t t ljutni az akad lyokon. Ne feledd, aki az Asrban b zik, az D vidhoz hasonl an legy z egy val di oroszl nt is, az Istent l t vol l rest viszont a k pzeletbelit l is f l. B zz Istenben s tedd a j t!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá