Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. okt ber 6.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. okt ber 6.

“Ha a fa elfogy, kialuszik a t z; ha nincs sus rl , megsz nik a h borg s.” (P ld.26.20)

A t z csak akkor g, ha folyamatosan t pl lj k, etetik. Ha elfogy a fa, s nincs mit tenni r sz p csendben kihuny. A P ldabesz dek k nyv nek szerz je, persze nem ezt az alap igazs got akarja elmondani, hanem a pletyka, a rosszindulat , r galmaz , bosszant h rek terjeszt s r l s az ebb l kialakul h borg sr l, gondokr l tud s t – annak term szet r l besz l.

A sus rl , az aki sus rol: sugdos, halkan f lbe sus, m snak beteszi a f l be a bogarat s v rja a kibontakoz st. Sokszor emiatt a var zs ig k motyog sa, vagy babon s cselekv s is felmer l a sz kapcs n, de itt egy rtelm bb a jelent s: alattomban r galmaz, mikor a h ta m g tt kibesz lnek valakit, mikor a h tt rben valaki keveri a dolgokat.

Igazs g szerint nem tudom mi az ige zenete, t l azon, hogy tesz egy meg llap t st. t z l g de ha nem t pl lj k kialszik, baj van de ha a r galmaz s megszakad elm lik a probl ma.

Lehet csak annyit akar, hogy tudd minek, kinek k sz nhet a balh , a perpatvar. De tal n tov bb megy a gondolat, s azt zeni, ha sus rl vagy hagyd abba. Ne l gy v szmad r, gondolkodj pozit van, l gy seg t je a j folyamatoknak s ne a pletyk knak lj fel, ne azokat terjeszd meg ilyenek, hogy tet z dj n a baj, hogy forrjon az indulat.

Bizony ra nem j addig elmenni, m g ha f j is, hogy ha nem te vagy a sus rl , kutasd fel s iktasd ki, b r ez is egy opci lehet.

Az n javaslatom olyan esetekben mikor te vagy az elszenved je a h borg snak nem a felkutat s, nem a megtorl s, vagy a bossz , hanem a k vetkez : hagyd az Urra a te utaidat, a t z el bb-ut bb kialuszik. men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá