Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. okt ber 26.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. okt ber 26.

” s kiny jt egy K rub a kez t a K rubok k z l a t zh z. mely vala a K rubok k z tt, s v n s tev a gyolcsba lt z ttnek mark ba, ki elvev s kim ne.” (Ez kiel 10,7).

Alaposan megl dul az emberi fant zia, amikor az Isten dics s g t kell megjelen tenie. Olyan, mint amikor egy lomk pet szeretne l that v tenni, rzi, ak rmennyire akarn is, csak t red k t tudja vissza adni annak, amit l tott. Igy van ezzel a pr f ta is. M r megpr b lta egyszer az I. fejezetben ezt megtenni, a X-ben mintha megism teln a m r l tottakat.
Ez a megism telt le r s azt jelenti, hogy Isten t bb zben is felmutatta az dics s g t, amelyen t azt zeni, hogy nem akar bizonytalans gban hagyni benn nket. Hadd p lj n benn nk fokr l-fokra az Isten-k p, am g el nem jutunk a teljes Isten-ismeretig. Most m g t k r ltal hom lyosan l tunk, de elk vetkezik az az id , amikor sz nr l-sz nre l tunk- valljuk P l apostollal. Nek nk, h la Neki, t bb lehet s g nk adatott a teljesebb Isten-k pig, m gsem mondhatjuk el magunkr l, hogy ismeret nk teljes. Sz ks g nk van a megvil gosod sra, hogy tudjuk, kicsoda az Isten val j ban.
Az Asr mindig az emberen kereszt l akar munk lkodni, t haszn lja fel arra, hogy akarat t kinyilv n tsa s v ghez is vigye. Itt is a gyolcsba lt z tt f rfit arra k ri, ny ljon be a K rubok k z s vegyen onn t t zet. Aj nd k ez az Isten r sz r l. amelyet meg kell osztani az emberis ggel. Vinni kell a t zet, a f nyt, a szeretet melegs g t az emberek k z . Ma ha ki llna valaki a piac t rre s lland an azt kiab ln , hogy “t zet vegyenek”, nem tartan k p elm j nek, mindenki mosolyogva llna tov bb. Igy nem lehet s nem is szabad, de felhaszn lva a kell alkalmat s pillanatot, meg tudod reztetni m sokkal, hogy benned ott van a l lek t ze, amellyel haszn lni akarsz. Ne szalaszd el az alkalmakat.
Egyed l tied a dics s g,
benn nk az Isten-k p s g,
ezt l that v tenni csak gy lehet,
ha t led vesz nk gi t zet. men.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá