Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. október 26.

Velünk az Isten – 2017. október 26.

“És kinyújtá egy Kérub a kezét a Kérubok közül a tűzhöz. mely vala a Kérubok között, és vőn és tevé a gyolcsba öltözöttnek markába, ki elvevé és kiméne.” (Ezékiel 10,7).

Alaposan meglódul az emberi fantázia, amikor az Isten dicsőségét kell megjelenítenie. Olyan, mint amikor egy álomképet szeretne láthatóvá tenni, érzi, akármennyire akarná is, csak töredékét tudja vissza adni annak, amit látott. Igy van ezzel a próféta is. Már megpróbálta egyszer az I. fejezetben ezt megtenni, a X-ben mintha megismételné a már látottakat.
Ez a megismételt leírás azt jelenti, hogy Isten több ízben is felmutatta az ő dicsőségét, amelyen át azt üzeni, hogy nem akar bizonytalanságban hagyni bennünket. Hadd épüljön bennünk fokról-fokra az Isten-kép, amíg el nem jutunk a teljes Isten-ismeretig. Most még tükör által homályosan látunk, de elkövetkezik az az idő, amikor színről-színre látunk- valljuk Pál apostollal. Nekünk, hála Neki, több lehetőségünk adatott a teljesebb Isten-képig, mégsem mondhatjuk el magunkról, hogy ismeretünk teljes. Szükségünk van a megvilágosodásra, hogy tudjuk, kicsoda az Isten valójában.
Az Úr mindig az emberen keresztül akar munkálkodni,  őt használja fel arra, hogy akaratát kinyilvánítsa és véghez is vigye. Itt is a gyolcsba öltözött férfit arra kéri, nyúljon be a Kérubok közé és vegyen onnét tüzet. Ajándék ez az Isten részéről. amelyet meg kell osztani az emberiséggel. Vinni kell a tüzet, a fényt, a szeretet melegségét az emberek közé. Ma ha kiállna valaki a piac térre és állandóan azt kiabálná, hogy “tüzet vegyenek”, nem tartanák ép elméjűnek, mindenki mosolyogva állna tovább. Igy nem lehet és nem is szabad, de felhasználva a kellő alkalmat és pillanatot, meg tudod éreztetni másokkal, hogy benned ott van a lélek tüze, amellyel használni akarsz. Ne szalaszd el az alkalmakat.
Egyedül tied a dicsőség,
bennünk az Isten-képüség,
 ezt láthatóvá tenni csak úgy lehet,
ha tőled veszünk égi tüzet. Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá