Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. május 18.

Velünk az Isten – 2017. május 18.

“… a pogányoknak is adott az Isten megtérést az életre!” (ApCsel. 11.18)

Nemrég valakikkel arról beszéltünk, hogy az Isten Lelkének munkálkodása maga után vonja a „sötétség” megerősödését is, mert ahol világosság támad árnyék is van bőven. Igen, ha valahol az emberek Ige szerint gondolkoznak, beszélnek és élnek előbb-utóbb a „sötétség” ellentámadásba lendül, hogy romboljon, hogy ne menjen minden olyan simán, ne hogy már minden „happy” legyen a testvérek között.

                Péter elmegy Kornéliusz házához s mikor a többiek meghallják, nem azt mondják elsőre: húj de nagy Isten kegyelme, jaj de jó hogy néhánnyal több testvérünk van a Krisztusban! – hanem azt: Ez a Péter bement egy körülmetéletlen házába, tán még együtt is evett velük.

                A „sötétség” legtöbbször irigységen, féltékenységen, emberi gyengeségen keresztül jut be az élő gyülekezetekbe s próbál pusztítást végezni, fényt oltogatni, lepisilni a tábortüzet.

Sokan A Sátánt szolgálva Istent akarják lerántani a sárba ahol élünk, azzal, hogy törvényeskedve még azt is elmondják mit kell tennie Istennek, nem csak azt, hogy a megtért ember milyen legyen, miket tegyen vagy hogy mondjuk te, meg én miétrt is nem vagyunk azok. Ne feledjétek Isten mikor fiakká fogadott minket, szabadokká tett. Jézus pedig betöltötte a törvényt teljesen, nem kell nekünk törvényeskedni csak örülni Isten munkájának.

                Több mint szerencse, hogy nem csak a pogányoknak adott az Isten megtérést az életre, hanem azoknak is akik elfásulnak, belefáradnak, sőt azoknak is kik néha felcsapnak lámpa oltogatóknak. Aki megtér élete van és lesz. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá