Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. m jus 10.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. m jus 10.

“Egy Simon nev ember pedig, aki igen nagyra tartotta mag t, m r r g ta var zsl st z tt abban a v rosban, s mulatba ejtette Sam ria n p t.” ApCsel 8, 9

Napi ige: ApCsel 8, 9-25

Ne tartsd magad nagyra! B r l tsz lag minden rv ez ellen sz l, hiszen ilyenek az let sava borsa. Simon is nagyra tartotta mag t Sam ri ban s l m meg is volt a hat sa, hiszen az embereket mulatba ejtette. Azt gondolt k r la, hogy “Isten hatalmas ereje” ltal cselekedett. K l nleges k pess ggel b rt, legyen az val di var zsl s vagy csak illuzionista megvezet s. V g l is el rte a c lj t, mert az emberek feln ztek r , csod lt k s biztosan sokan k vett k is, hallgattak szav ra.

H t nem erre v gyik a ma embere is? Kit nj n a t megb l, kil pjen a sz rkes gb l, k zben lvezze az emberek csod lat t, hogy ezek ltal nagyra tarthassa mag t. Valahol az emberi l lek m ly n m g megb jik a k gy g rete ut ni v gy: “olyanok lesztek, mint az Isten” (1 M z 3, 5). Ezzel szembe J zus gy tan t: “a ki legnagyobb k ztetek, olyan legyen, mint a ki legkisebb; s a ki f , mint a ki szolg l” (Lk 22,26).

Simon m gus lszent m don be llt a kereszty nek k z , csatlakozott az evang liumot hirdet F l ph z, de leleplez d tt, amikor p nz rt akarta megvenni a k pess get, hogy Szentlelket adjon m soknak. M g Istent is fel akarta haszn lni saj t sikereinek n vel s hez. Ma pedig gy t nik, hogy ez a mesterked s vir gkor t li. A civiliz lt t rsadalmakban az emberek t megesen hagyj k el az egyh zat, k zben egyre t bben nyitnak az okult tudom nyok fel . J sokt l, l t kt l, var zsl kt l, s m nokt l k rnek tmutat st s probl mamegold st. Vannak, akik ha a r di ban meghallanak egy igehirdet st, azonnal elkapcsolnak, de nyomban feltekerik a hanger t, ha az aznapi horoszk pr l sz l a tud s t s.

M g tart a kegyelmi id . M g k rheted a Szentl lek aj nd k t! Ne p nz rt k rd, vagy egy b hitv nys g rt, hanem igaz hittel s al zattal. “Ha az rt ti gonosz l tetekre tudtok a fiaitoknak j aj nd kokat adni, mennyivel ink bb ad mennyei Aty tok Szentlelket azoknak, akik k rik t le” (Lk. 11,13). men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá