Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. j lius 8.

Velünk az Isten – 2017. j lius 8.

“Agrippa pedig azt mondta P lnak: Majdnem r veszel engem, hogy kereszty nn legyek.” (ApCsel 26, 28)

Kedves Testv reim az Asr J zus Krisztusban!

R vid kis ige, amelyet kiemeltem az al bbi igeszakaszunkb l, de gy gondolom nem v letlen l tettem. Egy kulcsfontoss g mondat hangzik el Agrippa sz j b l: Majdnem r veszel engem, hogy kereszty n legyek.
P l az Asr kegyelm b l sz l Agripp hoz, s gy l tszik, hogy hat ssal van r . Mintha elindulna valami a kir ly let ben. Olyan j elindul s de m gsem. A mondat elej n a majdnem sz az amely g tat szab mindennek, g tat a Krisztushoz vezet thoz.
“Majdnem”- egy sz amely le ll t, nem enged mozdulni. Agrippa szinte befogadja a tan t st, csak m gis ott van benne a hat r.
Ha aktualiz lni szeretn nk ig nket, akkor tal n sokszor mi is magunkra ismer nk, hogy ott vagyunk az istentiszteleteken halljuk az l tiszta ig t, sz l fel nk, s kimegy nk sokszor mi is meg llunk, megtorpanunk. Tal n a mi let nkben is ott van sokszor ez a sz . Keress k a kib v t, keress k a kiutat, s k zbe t volodunk az Asrt l.
Kedves Testv reim, t l sok ” majd” van az let nkben. De mi lesz ha lej r a kegyelmi id , Agrippa kir ly el tt ott volt a lehet s g s elszalasztotta, vajon mi is ezt tessz k. Ne tegy k! Induljunk el engedj nk az Asr h v s nak s ma m g induljunk el , addig m g nem lesz k s . Addig m g be nem z rul a kegyelmi t. Induljunk s mondjunk IGENT az Asrnak. men.

Kaszaniczki Csongor,
Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá