Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. janu r 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. janu r 8.

“V rv n v rtam az Urat, s hozz m hajolt, s meghallgatta ki lt somat.” (Zsolt 40, 2)

Mikor bajba jut az ember mit szokott csin lni? Van, aki mag ba roskad s s r, nem l t kiutat. Van, aki pr b l minden k vet megmozd tani, hogy min l el bb megszabaduljon a bajt l. Az ember a kr zis helyzeteket egy j l bev lt strat gi val, m dszerrel pr b lja megoldani. Csak ezekkel az a baj, hogy nem kereszty ni. El sz r kapaszkodunk f ldi dolgokba, mintsem Istenbe kapaszkodn nk. A kereszty ni m dszer, ami ltal megold dik minden gondunk az, amit az ige mond: “V rv n v rtam az Urat”.

A cirkuszi artist kat el sz r arra tan tj k meg hogyan essenek le gy, hogy ne ss k meg magukat. Isten is erre akar megtan tani minket: mikor az letben megbotlunk, mikor es sre k nyszer l nk, akkor hogyan ess nk, hogy ne ss k meg magunkat? Testv rem, t rdre kell esni, mert akkor b rmilyen magasr l is es nk le, nem tj k meg magunkat! Mert Isten meghallgatja ki lt sunk s lehajol hozz nk. s ez a legcsod latosabb dolog az ember let ben. Mert Isten nem a messzi t volban van, ahogyan az ember elk pzeli, hanem nagyon is k zel van. s ezt J zus Krisztusban mutatja meg sz munkra, hogy mennyire k zel, mert eg szen k zel j n hozz nk, lehajol hozz nk emberekhez.

ppen ez rt, amikor gy rzed, hogy zuhansz, ahogy igyekezz t rdre esni s im dkozni Istenhez, mert m r elk sz tette a szabad t st. men.

Kala No mi,

T rterebes

Szóljon hozzá