Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. febru r 22.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. febru r 22.

“Ekkor a farizeusok azzal lltak el : N zd! Mi rt tesznek olyat szombaton, amit nem szabad?” (M rk 2, 24)

Olvasand : M rk 2, 23-28

Hat napon t teremtette Isten az eget s a f ldet, de a hetedik napon megpihent, s megszentelte azt. Teremt sbeli rend, hogy az ember a munka ut n megpihen. Tudjuk, hogy a vas rnap is rt nk van. Ez rt nemcsak megpihen nk vas rnap, hanem Istent dics tj k.

Az eg sz teremtett vil gnak az a c lja, hogy Istent dics tse. t dics teni sokf lek ppen lehet, de minden dics t s az istentiszteletben cs csosodik ki. nekelhetek otthon magamban, de ez csak a k z ss g nekl s ben fog feler s dni. Megl togathatok beteget, de ha nem hordozom t im ban J zus el tt, csak egy l togat s marad. Adhatok a koldusnak, szeg nynek, de ha nem tudja megk sz nni teremt Ur nak, csak egy j t konykod s lesz. Az let fenntart s hoz sz ks ges dolgokat vas rnap is elv gezz k, mert Isten az let Istene, J zus pedig az rt j tt, hogy let nk, s t b v lk d let nk legyen.

Nek nk nem azon kell t prengen nk, hogy mit szabad, s mit nem szabad megtenn nk vas rnap, mert a felt madott Asr gy zelm vel el g er t ad ahhoz, hogy tudjuk mit kell s mit nem kell tenn nk. Isten a mi megszentel d s nket akarja munk lni a vas rnappal. Te megszenteled-e ezt a napot? Ennek l that k vetkezm nyeit pedig a h tk znapokban, els sorban nmagunkon vehetj k szre. men.

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá