Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. febru r 17.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. febru r 17.

J zus pedig monda:

“- Menj nk m shova, a k zeli v rosokba, hogy ott is pr dik ljak, mert az rt j ttem.

Be is j rta eg sz Galile t, s pr dik lt zsinag g ikban, s rd g ket z tt ki.”

(Mk.1, 38-39)

Olvasva e sorokat, eszembe jutott egy Pokolg p dal sz vegr szlete: “mikor az rd g templomba ment, s ri csend lett odabent, a pap sz j b l kihullt a besz d, mindenki t rdelte a kez t”.

H t k rem az ige al t masztja, hogy nem tartja vissza a gonoszt, a templom, hogy oda elj rjon att l nem f l. A templom, persze nem csak a k b l, t gl b l p lt hajl k, imah z, zsinag ga, katedr lis de az emberi test is templom, aminek az a c lja, hogy a Szentl lek lakozzon benne, sajnos sokszor gonosz lelkek sz ll shely v v lik a test. A mai “orvostudom ny” persze c folja ezt a t nyt, de tud szkizofr ni r l s m s lelki betegs gekr l amik gy trik a testet s betegs gbe tasz tj k.

Az Asr J zus c lja, hogy mindenhov el rjen gy gy tson v ltoztasson gondolkod son s letszeml leten. Nem att l kell nek nk f lni, hogy a templomban tal n mell nk l az rd g, hanem azt kell l tni, hogy ahol J zus jelen van, ahol dr ga ig je sz l, ott sz nik a s t t, tisztul s, gy gyul s t rt nik s menek l az rd g. H vd be az letedbe J zust s llj ellene a gonosznak. men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá