Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 29.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. december 29.

“-kiment hozz Jeruzs lem s az eg sz J dea s a Jord nnak eg sz k rny ke. s megkeresztelkednek ltala a Jord n viz ben, vall st tev n az b neikr l. -l tta, hogy a farizeusok s sadduceusok k z l sokan mennek hozz , hogy megkeresztelkedjenek- n – v zzel keresztellek titeket -, de aki ut nam j , er sebb n lamn l, – Szent L lekkel s t zzel keresztel majd titeket.” (Mt. 3, 5-7 s 11)

Keresztel J nos mer bben m s vall soss got hirdet, mint kora teol gusai. A kicsit r ltnek l tsz pr f ta, k sz ti a terepet, az sv nyt, az utat a v rva v rt s k sni l tsz Messi s el tt. (Pedig a Messi s m r a vil gban volt.) A hitben l ember dolga ma is az, hogy utat k sz tsen m sok sz v hez, hogy azon J zus k nnyen jusson majd be.

T megek mozdulnak meg, mert b neikt l sz vesen szabaduln nak, s bemer tkeznek mert v gre megtisztuln nak. Az jdons g ma is k pes t megeket megmozd tani egy-egy gy mellett de az evang liumb l kider l, hogy Keresztel J nos “csapata” nem felt tlen l lesz az Asr J zust k vet k r sze. Nem mindenki aki azt mondja Uram, Uram- ismeri az Urat-

Vajon te kit k vetsz? A hivatalos f ldi egyh zadat, annak valamely ir nyzat t, vagy a Megv lt t, J zus Krisztust?

Nek nk hozz kell eljutni a Fi hoz, s n la kell maradni, mert az dv z t err l besz l Keresztel J nos hallgat inak.

Asj v k zeledik, pr b ld t keresni s k vetni ha m r meg van- att l f ggetlen l, hogy am gy most farizeus vagy, vagy sadduceus, hogy a varosban lsz vagy a foly vid ken, hogy J da n p b l sz rmazol vagy pog nyb l lett kereszty n vagy. Telj be Szentl lekkel!

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá