Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 2.

Velünk az Isten – 2017. december 2.

„Térjetek meg, térjetek meg gonosz útjaitokról!” (Ezékiel 33,11b)

Újra szól az Ige szava a próféta felé: Mostani alkalommal megtérésre hív. Felszólítja a népet, hogy forduljon felé és válassza az életet.  Az Úr nem gyönyörködik a pusztulásban, és nem ez a célja, hanem az élet az örök élet. A célja az, hogy mindig figyelmeztessen, hogy állj meg vándor és változtass eddigi életeden. Mai Igénk tehát változásra hívja a mindenkori embert, tartson bűnbánatot és induljon el az élet ösvényén.

Tartsunk tehát ma mi is vizsgálatot és vizsgáljunk meg életünket, hogy mit jelent számunkra a bűnbánat?

A mai ember számára ez a szóhasználat kiveszőben van. Ha megkérdeznék egy idősebb generációból valakit, hogy mit jelent a bűnbánat egyből mondaná, azt hogy felkészülünk valamire, amikor átértékeljünk eddigi életünket. Ez a bűnbánat, hogy megvizsgáljuk magunkat és értékeljük az eddig eltelt időt. Minden sátoros ünnepeinkkor ezt szoktuk tenni mielőtt az ünnep bekövetkezne, azért, hogy felkészüljünk igazán, de nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. Ma, hogy vélekedik az ember a bűnbánatról és a bűnbánati hétről? Csak a testi fizikai dolgokra gondol, nem eszek, megzabolázom magam, komor bús arcot veszek fel, de lelkemben más van.

Bennünket Isten ma azonban helyes bűnbánatra hív, hogy lélekben is tartsunk bűnbánatot. Az igazi bűnbánat maga után vonja a változást, Igy jutunk el odáig amikor az Igénkből olvastuk, hogy

térjetek meg. Ideje rá lépni az igaz ösvényre, és elindulni. Válaszd ma az életet válaszd ma a változást. Ha megteszed, életed megújul és áldott lesz, de nem csak egyéni, hanem a családod és környezet élete is. Ámen!

Kaszaniczki Csongor,

Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá