Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. augusztus 18.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. augusztus 18.

“M snap l t J nos J zust hozz menni, s monda: m az Istennek ama b r nya, aki elveszi a vil g b neit!” (Jn. 1,29)

“Csak egy nap a vil g-” sz lt a r gi dal, valami fekete-feh r filmben.

Sokszor mi magunk is gy gondolkodunk, mindent meg akarunk tenni m g ma, mindent ki akarunk kipr b lni, mindent t akarunk lni s nem v rjuk a holnapot- A holnap pedig sok csod t, nagy tal lkoz sokat tartogathat.

Keresztel J nos, m snap l tta meg J zust, s felismerte benne Isten Fi t. Van teh t holnap, minden es s ut n, minden padl fog s ut n, minden harc ellen re, m g egy-egy temet s ut n is van holnap- M g Isten gy nem d nt, hogy az id t meg nem sz nteti mindig van m sodik nap s mindig van m sodik es ly. Mindig jra lehet kezdeni.

Milyen j lenne, ha a tegnapra fordul m snap, azaz a ma nek nk is elhozn a tal lkoz st J zussal. J nos l tja hogy J zus hozz j n, ma t ged keres-

J nos nem csak azt l tja, hogy J zus k zeledik: nem csak azt ismeri fel, hogy Isten b r nya az ldozat akinek v re lemossa a b nt, de azt is tudja, hogy van b n, hogy a vil g, s benne maga is r szorul erre a J zusra, aki elveszi a vil g b neit.

Ne tagadd te se, ne cipeld te se, tedd le a b nt, hagyd, hogy J zus tiszt ra mosson, s akkor nem csak “holnap” lesz, hanem ” r kk “!

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá