Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. augusztus 1.

Velünk az Isten – 2017. augusztus 1.

“Nem tudj tok, hogy akik versenyp ly n futnak, mindny jan futnak ugyan, de csak egy nyer jutalmat? Asgy fussatok, hogy elnyerj tek.” (1 Kor.9,24)

Olvasand 1Kor.9, 24-27

Azok sz m ra r dott ez a lev l, akik a versenyp ly n futnak, az r k let versenyp ly j n.

Akik hisznek az Atya Istenben s a J zus Krisztusban val v lts got elfogadj k tudj k, hogy az LET egy Istentisztelet. Azok sz m ra az let lehet s ge Tiszteletet breszt Isten ir nt s felel ss get embert rsainkkal szemben. Meg kell l tsz dnia az let nk tetteiben, mozzanataiban, besz d ben, hogy Istenhez tartozunk!

A versenyp ly n val spotnak, fut snak megvannak a pontos szab lyai, megvan a rendje. A templomi istentiszteletnek ugyan gy. Az LET, a mindennapi let Istentisztelet nek is megvan a maga rendje.

Isten tisztelet re, szolg lat ra akkor lesz nk alkalmasak, ha sokat gyakorlunk, sokat edz nk,mint a sportol k. A Korinthusi gy lekezet ismerte azt a k pet, amikor az atl ta a gy zelmi bab rkoszor elnyer s re t rekszik, hiszen az olimpiai j t kok egyik sz nhelye a Korinthus mellett fekv Iszthmosz volt.

A modern ember tudat ban a sport ugyanolyan jelent s helyet foglal el, mint a r gi kereszty nek vil g ban. A r di s a TV k zvet t sei ltal ma m r az eg sz vil g nyilv noss ga el tt zajlanak az olimpiai j t kok. A gy ztesek nev t nemcsak g r g f ld n, hanem minden orsz gban ismerik.

A gy zelem koron ja Krisztus ltal a mienk lehet. a biztos t k, mi nem bizonytalan gy zelem rt futunk s f radunk! Az olimpiai fut sunk Isten el tt zajlik.

M g nem rt nk c lba, de tk zben l v n t rekedj nk arra, hogy hit nk igaz istentisztelet t gyakoroljuk a szeretet cselekedeteiben. Az tk zben val l t fut sa lland bels tusakod st s viaskod st jelent. A versenyfut k lland nmegtart ztat letet kell ljenek, mi is legy nk engedelmesek ebben! J zus Krisztus az nfel ldoz szeretet gy zelm t mutatta fel! P l abban mutatott p ld t, hogy az nfel ldoz szeretet tj t j rva minden kereszty n ember szolg j v lett.

P l azt szerette volna, hogy ne csak , hanem mind , mi is nyerj k el a romolhatatlan koron t. Ha a vil g nem is, Isten ismeri a nev nket s a fej nkre szeretn helyezni az az r k let koron j t!

men.

Nagy Erika,

S rk z jlak

Szóljon hozzá