Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. prilis 9.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. prilis 9.

“Akkor elhagyv n t, mindny jan elfut nak. Mk 14, 50

Olvas sra: Mk 14, 43-52

Olvasva a nagycs t rt ki t rt n seket, pontosabban J zus elfogat s nak az esem ny t, az az rz se t mad az embernek, mintha a t rt netben maga is jelen lenne, mint az egyik tan tv ny. Olyan emberk zeli ez az esem ny, s t emberi. Az 50. versben azt olvassuk, hogy mindny jan elhagyt k J zust s elfutottak. Ez a mondat h en visszat kr zi mai kereszty ns g nket. Am g J zus gy van jelen az let nkben, mint aki csod kat tesz, gy gy t, vigasztal, szeret minket, tan t, addig kell nek nk. De az a J zus, aki, mint ahogy a t rt netben l tjuk, er tlennek t nik, nk nt tadja mag t (hogy az r sok gy teljesedjenek be), megbotr nkoztatja az embereket, mert nem az t rt nik, amire k sz m tanak, ez a J zus nek nk m r nem kell. Az a J zus nek nk m r nem kell, aki let t adja az v i rt, az rt, hogy nek nk let nk legyen. Mert egy ilyen Isten, aki meghal, az nem igaz n isten. s ink bb elhagyjuk t, elfutunk.

Testv reim, sz ks g nk van J zusra, s legink bb arra a J zusra, aki gy elhagyatva, egyed l menetel a Golgota fel , hogy nek nk let nk legyen. s ha mindezeket v llalta rt nk, s meghalt rt nk, akkor mi ne feledkezz nk meg r la, ne hagyjuk el t, ne szaladjunk el t le az let r mteli vagy nyomorult oldal n, hanem m g ink bb k rj k, hogy legyen let nk r sze, mert ltala van megtart sunk, r k let nk.

Egy r gi t rt net szerint egy v ndor egyszer meg llt J zus keresztje alatt, s felemelt fejjel n zte-n zte, s megpillantott rajta egy feliratot: rted haltam meg! Akkor d bbent r , milyen m lyen volt , ha J zus Krisztus ilyen rat fizetett rte. De sokszor vagyunk mi is m lyen. De sok let megy t nkre. A Golgota keresztje egy lehet s g, egy llom s: hogy most mi is meg lljunk a Krisztus keresztj n l, meg rtve a legfontosabbat: rted haltam meg! Adja a mi Urunk, hogy gy k sz lj nk h sv t nnep re! men.

Kala No mi,

T rterebes

Szóljon hozzá