Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. m rcius 4.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. m rcius 4.

“-Nem lakhatnak itt sok ig; maga az AsR sz rta sz t ket!”

Jer. Sir. 4,15b-16a

Tiszteld aty dat s any dat, hogy hossz ideig lj azon a f ld n, amelyet az AsR, a te Istened ad neked!, halljuk az t dik parancsolat figyelmeztet s t. Izrael n pe, nem akart Isten n pe lenni, nem akarta aty i Isten t komolyan venni, ez rt elvesztette az r ks get is. Izrael f ld nfut v v lt, err l sz mol be Jeremi s a Siralmak k nyv ben. Izrael n pe pusztult, menek lt, sz tsz rattatott, az Asr Isten sz rta sz t ket (m r akit letben hagyott).

Hogy ki mi rt hagyja el ma sz l f ldj t? Ugyan ez rt- Van, aki t bb p nzt keresne, van aki h bor el l menek l, m st biztons gos j l t vonz, vagy kor bbi b neit hagyn maga m g tt s kezdene tisztalappal. L nyegtelen a menek l , migr ns, utaz mit gondol mag r l, vagy mit gondolnak r la m sok. Az istentelens g k vetkezm nye, hogy Isten megel geli a b nt s b ntet- s a b n b ntet se maga a b n. A h tt rben Isten akarata h z dik meg ak rhogy is van, Isten akarata, ami dolgokat eredm nyez. Olyan dolgokat, amik megt rt nnek-

Lehetne azon gondolkodni, hogy ha Isten akarja a mai “felfordul st”, ami k r l tt nk zajlik, (de volt 56 k r l is meg a 80-as vek v g n csak akkor disszid l snak nevezt k, meg mi ta csatlakoztunk az Eur pai Uni hoz csak azt munkav llal snak nevezik, meg most a migr nsv ls g, amit sokan sokf le k pen neveznek s rt kelnek) nem is kell tenni ellene semmit, s t nem is lehet. Jeremi s tudja, az Istenhez t r s meg ll tja a veszedelmet. Isten haragj t ld ss alak thatja t. Neked is tudnod kell, k rned kell. men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá