Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. m jus 10.

Velünk az Isten – 2016. m jus 10.

“V ztelen, sz l sodorta fellegek, k s szi, gy m lcstelen, k tszer kipusztult s t b l kiszaggatott f k” (J d 1,12b)

Olvasand : J d 1,8-13

A t vtanitokr l, a megt veszt kr l sz l a hasonlat, akikr l kider l az el z versekben, hogy az agap kon, a gy lekezet szeretetvend gs gein is r szt vettek, melyek a kezdetekkor m g ssze voltak k tve az rvacsor val. k azok, akiket olyan fellegeknek nevez a szerz , akiket a sz l ide-oda sodor, de es t nem adnak; ugyanakkor olyan gy m lcsf k, melyek m g a hely kr l is kiszaggattattak.

A megt veszt -k pmutat , lelkileg res, rosszindulat t vtanitokr l ad teh t jellemz st ez a vers. Olyan emberekr l sz l, akik t bbnek s m snak akarnak l tszani. Azokat az embereket mutatja be, akik ott vannak a rendezv nyeken, nnepeken, akik az akkori gy lekezet let nek szerves r sz t alkott k. A gy lekezetben, a k z ss gben val forgol d suk s szorgalmass guk igaz b l degrad l , gy m lcstelen s res.

Nagyon neh z meg llap tani, hogy napjainkban kik azok, akik Krisztus rt, az anyaszentegyh zuk rt k zdenek s harcolnak s kik azok, akik csak l tszatb l teszik. A megr z h r els sorban nekik sz l: a szerepj tsz s meg li a lelket. A Szent r s azt tan tja, hogy gy m lcseir l ismeritek meg azokat, akik Krisztushoz tartoznak. De van gy, hogy a gy m lcs olyan, mint a H feh rke alm ja.

men!

Kir ly Lajos,

Batiz

Szóljon hozzá